Αρχείο

Πού απαγορεύεται η μπούρκα στην Ευρώπη - Αλλάζει ταχύτατα η στάση των αρχών απέναντι στο Ισλάμ

Μια τεράστια εκστρατεία έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη με  κεντρικό θέμα την ενδυμασία των μουσουλμάνων γυναικών  και την λεγόμενη «Μπούρκα» . Πρόσφατα το θέμα αυτό συζητήθηκε και  στην Γερμανία όπου αποφασίσθηκε η απαγόρευση της.

Βρετανικό δημοσίευμα παρουσιάζει έναν  χάρτη με το  ποιες χώρες έχουν απαγορεύσει την κάλυψη ολόκληρου το προσώπου των γυναικών  .

 

burka-ban-702756

Η κυβέρνηση της  Άνγκελα Μέρκελ πρότεινε τη θέσπιση ενός νόμου που θα αναγκάζει τους μουσουλμάνους να δείχνουν τα πρόσωπά τους σε δημόσιους χώρους όπως τα δικαστήρια, τα σχολεία και τα γραφεία των τοπικών αρχών.

Την περασμένη εβδομάδα στο Βερολίνο ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ ανακοίνωσε την νέα νομοθεσία,  η οποία απαγορεύει δια ροπάλου  το πλήρες πέπλο στο  πρόσωπο όπως η μπούρκα.

Ο κ ντε Μεζιέρ δήλωσε: «Το να δείχνουμε το πρόσωπό μας είναι μία κοινωνική υποχρέωση κάθε πολίτη .Όλοι συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιβληθεί  μια προσπάθεια να δείχνουν όλοι πολίτες  νόμιμα το πρόσωπό τους  σε χώρους όπου αυτό είναι απαραίτητο για τη συνύπαρξη της κοινωνίας μας, όπως στις αρχές, το ληξιαρχείο, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, στις δημόσιες υπηρεσίες και  στο δικαστήριο».

Η Γαλλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε το Ισλαμικό  πέπλο στο  πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ, σε δημόσιους χώρους.

Στις μουσουλμάνες που θα συλλαμβάνονται  επιβάλλεται πρόστιμο, εάν εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Η απαγόρευση τέθηκε σε ισχύ στην Γαλλία  το 2011.

Αρκετοί γαλλικοί δήμοι σε παραθαλάσσιες περιοχές έχουν επίσης απαγορεύσει το ολόσωμο μαγιό γνωστό και ως burkini.

Μόλις λίγους μήνες μετά την Γαλλία και το Βέλγιο έθεσε εκτός νόμου την Μπούρκα ,από δημόσιους χώρους, όπως το δρόμο και το πάρκο.

Οι Βέλγοι βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης υποστηρίζοντας  ότι η μπούρκα και το νικάμπ ήταν σύμβολα της καταπίεσης των γυναικών.

Επίσης το ολλανδικό υπουργικό συμβούλιο το περασμένο έτος ενέκρινε σχέδιο νόμου για την απαγόρευση της πλήρους κάλυψης του προσώπου με  ισλαμικό πέπλο σε κυβερνητικά κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Στην  Ρωσία, οι αρχές στην περιοχή του Καυκάσου και στην περιοχή της  Σταυρούπολης έχουν απαγορεύσει την μουσουλμανική μαντίλα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα .

Η απαγόρευση αυτή επικυρώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας το 2013.

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό, αλλάζει δραματικά η στάση των Ευρωπαίων σε σχέση με την επιβολή ενδυματολογικού κώδικα στις μουσουλμάνες γυναίκες . Στην ουσία όμως  , η  στάση αυτή θα γενικευτεί και σε άλλες μουσουλμανικές εκδηλώσεις και δράσεις στις ευρωπαϊκές πόλεις λόγω  της δομής του Ισλάμ, το οποίο δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα με τεράστια εξουσία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ