Αρχείο

ΠΟΙΑ ΕΥΘΕΙΑ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ! Ο Ποροσένκο έχει δώσει εντολή για γενικευμένο «αντάρτικο κίνημα στην Κριμαία»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε καμία απολύτως περίπτωση ο ουκρανικός στρατός δεν επιδίωκε και δεν επιδιώκει μια  ευθεία αναμέτρηση του με τον πανίσχυρο ρωσικό στρατό , ακόμη και με ξένη βοήθεια .

Αυτό επιτάσσει πρωτίστως η στρατιωτική πρακτική και τα διεθνή δεδομένα.

Θα επρόκειτο για μια καθαρή «αυτοκτονία» χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών απέναντι στις πάνοπλες  στρατιές της Μόσχας. Η ουσία της υπόθεσης αυτής είναι αλλού όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.

Στα μέσα η του Ιουνίου, ο Ουκρανός Πρόεδρος Π.Ποροσένκο  μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Διδάγματα ενός  υβριδικού  πολέμου- στρατιωτικές πτυχές», στην έδρα του  Γενικού  Επιτελείου , είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί η υποδομή η οποία μαζί με  το κατάλληλο υλικό και την τεχνική βάση, για να είναι σε θέση να αναπτυχθεί ταχύτατα το «αντάρτικο κίνημα» στη χώρα, (συμπεριλαμβανομένης και της Κριμαίας) , αναφέρει το RIA Novosti.

1474166373

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού κράτους, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν όχι μόνο  αντάρτικες ομάδες κομάντο για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών με την αναζήτηση  πληροφοριών, αλλά   και η  ανάπτυξη  ειδικών δράσεων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την   βία, με την χρήση σύγχρονης  τεχνολογίας.

« Είναι καιρός να εξαπολύσουμε τον δικό μας  υβριδικό πόλεμο , για αυτό απαιτείται από εμάς να συνεχίσουμε να δίνουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στις ασύμμετρες απειλές και την υβριδική  επιθετικότητα» ,  δήλωσε ο Ποροσένκο «δείχνοντας» σαφέστατα προς την πλευρά της Μόσχας.

Στα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε το νόμο περί των Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο οποίος στις 26 Ιουλίου υπεγράφη από τον Ουκρανό  Πρόεδρο . Ο νόμος αυτός, στην πραγματικότητα, ήταν μια συνέχεια των ιδεών που εκφράστηκαν από τον Ποροσένκο  νωρίτερα στο επιστημονικό συνέδριο για το Γενικό Επιτελείο.

Σύμφωνα με το νόμο αυτό, η ουκρανική διοίκηση   Ειδικών Επιχειρήσεων (MTR), που κατευθύνει τις αποστολές  ειδικού σκοπού (USN), έλαβε το δικαίωμα . να «λειτουργεί» εκτός του ουκρανικούς κράτους.

Προφανώς, σύμφωνα με Ουκρανούς  εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση στο Κίεβο εστιάζει στην εμπειρία των ΗΠΑ και του Ισραήλ που ασκούν τέτοιες δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας) στα πρώιμα στάδια  πιθανών απειλών για το κράτος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, στο MTR περιλαμβάνονται δύο ξεχωριστά  συντάγματα  ειδικού σκοπού , το (3ο στο Kropyvnytskyi και το 8ο  στο Khmelnytsky), καθώς επίσης και το 73ο  κέντρο   «Marine Special Operations Center» (g.Ochakov),  η 140η στρατιωτική βάση για ειδικούς σκοπούς στο  (Khmelnitsky), συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μονάδων  ψυχολογικών  επιχειρήσεων (Zhytomyr), (Brovary),  (Lviv) και ( Οδησσό).

1474130563

Σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, το  3ο και το 8ο συντάγματα  "ειδικού σκοπού" έχουν «σφυρηλατηθεί» επαρκώς στο "καμίνι"  του  εμφυλίου πολέμου στην ανατολική Ουκρανία, διαμορφώνοντας  την βάση των Ουκρανών  μαχητών  οι οποίοι  έχουν μια σοβαρή εμπειρία μάχης σε άκρως ειδικές επιχειρήσεις .

Επιπλέον, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις έλαβαν πρόσφατα τα τελευταία νέα οπλικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων τυφεκίων  μεγάλου διαμετρήματος ελεύθερων σκοπευτών,κάμερες  θερμικής απεικόνισης, και πολλά άλλα.

Έτσι, σήμερα η ουκρανική διοίκηση ειδικών δυνάμεων MTR , διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και  την εμπειρία για την διενέργεια πράξεων δολιοφθοράς. Ήδη Ουκρανοί  εμπειρογνώμονες έχουν σχεδιάσει πολλές  πράξεις δολιοφθοράς, στην Κριμαία και το Ντονένσκ.

Στα σύνορα της  νότιας Ουκρανίας,  με την Κριμαία,  δημιουργήθηκε ένα σώμα Τάταρων εθελοντών το οποίο θα εκτελεί τα καθήκοντα που  θα του ανατίθενται από το ουκρανικό  Γενικό Επιτελείο, πλήττοντας ευθέως την Κριμαία.

Αυτό δήλωσε στο  τέλος του 2015, σε μια συνέντευξη του  ένας εκ των    "διοργανωτών" των επιχειρήσεων στην χερσόνησο με το όνομα  Lenur Islyamov.

«Γνωρίζουμε όλα τα μονοπάτια στην Κριμαία . Δεν μπορούμε να αναμένουμε  3-4 χρόνια σε διεθνές επίπεδο για αποτελέσματα , θέλουμε αυτά να συμβούν  σε ένα  χρόνο»,  είπε ο  Islyamov.

Αυτή είναι  σίγουρα μια «ορθολογική» αντιμετώπιση της ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κριμαία εκ  μέρους των Ουκρανών.

Άλλωστε και το είπαν και το έπραξαν, μόνο  που έπεσαν πάνω για κακή τους τύχη στους πολύ εκπαιδευμένους άνδρες της FSB και εκεί αποκαλύφθηκαν όλα .

https://youtu.be/iiJAlAxjP9g

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης