Αρχείο

Πλήρης επιβεβαίωση του pentapostagma.gr για την νατοϊκή εκστρατεία στην Λιβύη- Αναβαθμίζεται γεωπολιτικά η Ελλάδα λόγω Τουρκίας –Λιβύης (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τον Μάιο του 2016 είχαμε πρώτοι κρούσει τον κώδωνα από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, με μια  σειρά άρθρων για την επικείμενη  επίθεση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη.

Η παρουσία Βρετανών και Αμερικανών κομάντος εδώ και πολλούς μήνες ,  εντός του λιβυκού εδάφους για την  «συλλογή πληροφοριών» αποτελούσε , σύμφωνα με την συνήθη στρατιωτική πρακτική, το πρώτο στάδιο της επέμβασης της συμμαχίας στην χώρα αυτή.

Η παρουσία ισχυρών δυνάμεων των Τζιχαντιστών από την Συρία οι οποίοι μετακινήθηκαν στην Λιβύη κτύπησε «κόκκινο» στο νατοϊκό επιτελείο και η επέμβαση ήταν αναπόφευκτη . Απαιτούνταν όμως μια άκρως λεπτομερής καταγραφή «κρισίμων πληροφοριών» πριν τα αμερικανικά μαχητικά ξεκινούσαν να βομβαρδίζουν.

Χθες ως γνωστό,  πολεμικά αεροσκάφη  των ΗΠΑ βομβάρδισαν στόχους του ισλαμικού  κράτους στη Λιβύη , ανταποκρινόμενες στο αίτημα της προσωρινής κυβέρνησης της χώρας, αναφέρει το reuters.

Στόχος ήταν  το πρώην προπύργιο τους στην  Σύρτη , ενώ αξιωματούχοι  των ΗΠΑ περιέγραψαν την επιχείρηση ως την  αρχή μιας συνεχούς εκστρατείας εναντίον της εξτρεμιστικής ομάδας.

«Οι πρώτες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες θέσεις στη Σύρτη  προκαλώντας σοβαρές απώλειες στις τάξεις του εχθρού», δήλωσε ο πρωθυπουργός Fayez SERAJ στην κρατική τηλεόραση. Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Peter Cook τόνισε ότι οι  επιθέσεις  δεν έχουν «ένα τελικό σημείο σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Όπως λοιπόν γίνεται απολύτως κατανοητό, η επέμβαση του ΝΑΤΟ θα είναι συνεχής και  θα γίνεται από αεροδρόμια στην Ιταλία αλλά ενδεχομένως και από την Κρήτη(μ UAV -F-15E) λόγω της εγγύτητας με την Λιβύη, ξεκινώντας έναν νέο κύκλο προσπαθειών για την εξουδετέρωση του ισλαμικού κράτους.

Η Ελλάδα στην περίπτωση χρήσης της αεροπορικής βάσης θα αποτελέσει και αυτή «στόχο» των ισλαμιστών εξτρεμιστών , για αυτό και απαιτείται η άμεση ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό σε όλους τους τομείς,  για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων καταστάσεων.

Η ισχυρή παρουσία ισλαμιστών στην Βόρεια Αφρική αφορά άμεσα και την χώρα μας διότι αποδεικνύεται το σχέδιο τους για «απόβαση» στην Ευρώπη. Όσο πιο γρήγορα κατανικηθούν οι τζιχαντιστές στην υποσαχάρια Αφρική τόσο πιο λίγο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή ήπειρος.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν εγκριθεί από τον Πρόεδρο Barack Obama, ενώ στο μέλλον κάθε επίθεση  θα συντονίζεται με την έγκριση του διοικητή των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Αφρική.

Αυτή ήταν η τρίτη αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ ενάντια στον ισλαμικό κράτος  στη Λιβύη. Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι αυτή  σηματοδότησε την έναρξη μιας συνεχούς εναέριας εκστρατείας μέχρι την τελική νίκη.

 

https://youtu.be/2DBul8PTb-E?t=2

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ