Εθνικά θέματα

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ θέλει τζαμί στο κέντρο της Αθήνας – Είναι μακριά ο Βοτανικός!!!

Το πρώτο επίσημο τζαμί θα ανεγερθεί στην ελληνική πρωτεύουσα, Αθήνα, βάζοντας τέλος σε δύο αιώνες απαγόρευσης οικοδόμησης μουσουλμανικού τόπου λατρείας από την κυβέρνηση, διαβάζουμε στο ιρανικό ABNA.

Όπως ενημερώνει την παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα το ABNA, «κανένα νέο τζαμί δεν χτίστηκε στην Αθήνα από το τέλος της οθωμανικής κυριαρχίας στην Ελλάδα το 1829».

«Το Ισλάμ ήταν η επίσημη θρησκεία της παλιάς Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και», διαβάστε προσεκτικά τη διατύπωση του ABNA, «περίπου 1.000.000 μουσουλμάνοι πιστεύεται ότι ζούνε ακόμα στην Ελλάδα».

Τι καταλάβατε; Ότι οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα δεν παρουσιάζονται ως λαθρομετανάστες και πρόσφυγες, όπως είναι στην πλειονότητά τους, αλλά ως εναπομείναντες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ως «γηγενείς» δηλαδή. Καλό; Έχει και καλύτερο.

«Στην Αθήνα μόνο, περίπου 200.000 μουσουλμάνοι χρησιμοποιούν 100 περίπου παράτυπα τζαμιά, τα περισσότερα σε γκαράζ και υπόγεια, για να προσεύχονται».

«Με την πρόσφατη άφιξη των προσφύγων από τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική αυτός ο αριθμός αυξήθηκε ακόμα περισσότερο, εντατικοποιώντας την ανάγκη για περισσότερα τζαμιά».

«Η Αθήνα είναι η μόνη πρωτεύουσα της ΕΕ δίχως ένα τζαμί αλλά αυτό τώρα θα αλλάξει».

Πολλοί μουσουλμάνοι όμως [είναι μουσαφίρηδες έχουν και απαιτήσεις] δεν είναι ικανοποιημένοι με τον χώρο στον Βοτανικό που θα χτιστεί το τζαμί.

«Κάποιοι μουσουλμάνοι, ωστόσο, λένε ότι το σημείο [ανέγερσης] είναι σε μια μακρινή βιομηχανική ζώνη [άρχισε η παραπληροφόρηση], ανάμεσα σε εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων και εγκαταλελειμμένες αποθήκες, όχι κατάλληλο για ένα επίσημο τζαμί που θα ήταν πιο βολικό για το κοινό εάν ήταν κοντά ή στο κέντρο της πόλης».

Δεν μας είπαν, μήπως θέλουν να τους δώσουμε και την Ακρόπολη; Ακόμα δεν άρχισε το τζαμί να χτίζεται κι άρχισαν τις απαιτήσεις. Καταλάβατε που μπλέξαμε;

«Είμαστε Έλληνες πολίτες και φορολογούμενοι και είναι δικαίωμά μας. Μας αξίζει να έχουμε έναν τόπο να προσευχόμαστε με αξιοπρέπεια» λέει ο Ναΐμ Ελγαντούρ, ένας Αιγύπτιος που ζει στην Ελλάδα εδώ και 44 χρόνια και είναι ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Ο Ναΐμ Ελγαντούρ είναι γνωστός για περίεργες απόψεις που κατά καιρούς έχει διατυπώσει στο δημόσιο λόγο του. Καλό είναι να προσέχει πώς εκθέτει τη δεύτερη πατρίδα του, την Ελλάδα, όταν μιλά σε ξένα Μέσα.

thesecretrealtruth.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ