Αρχείο

"Βράζει" ο πλανήτης: Ο Κιμ Γιονγκ Oυν γιορτάζει την «επιτυχία» της εκτόξευσης πυραύλου από υποβρύχιο - «Τώρα οι ΗΠΑ είναι εντός «βεληνεκούς» τονίζει - Δείτε την εκτόξευση (βίντεο)


Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν, δήλωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του έχει καταφέρει   την «επιτυχία όλων των επιτυχιών» με την εκτόξευση  ενός πυραύλου από  υποβρύχιο, λέγοντας ότι  η  χώρα είναι πλήρως εξοπλισμένη, έχοντας   πλέον την ικανότητα πυρηνικής επίθεσης στις  ΗΠΑ από  απόσταση βολής, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Τα σχόλια  του Κιμ, που μεταφέρθηκαν  από το  επίσημο κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγιάνγκ, ήρθαν μια ημέρα μετά, όταν οι  αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας, ανακοίνωσαν την εκτόξευση  βαλλιστικού  πυραύλου  από υποβρύχιο της Βόρειας Κορέας  σε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων .

150508215003-north-korea-submarine-missile-test-large-169

Η Βόρεια Κορέα έχει ήδη μια ποικιλία από χερσαίες εκδόσεις βαλλιστικών  πυραύλων που δύναται  να πλήξουν  άμεσα την Νότια Κορέα και την Ιαπωνία, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε αυτές τις χώρες.

Αλλά η ανάπτυξη  αξιόπιστου  υποβρύχιου βαλλιστικού βλήματος,  προσθέτει στην χώρα  ένα πλεονέκτημα με τεράστια σημασία .

Η επίσημη εφημερίδα της χώρας,  η  Rodong Sinmun δημοσίευσε αρκετές φωτογραφίες που έδειχναν τον βαλλιστικό πύραυλο  με το όνομα Pukguksong τυπωμένο στα  πλευρά , να ίπταται  στον ουρανό, και τον Kim χαμογελώντας να  αγκαλιάζεται  με έναν από τους βορειοκορεάτες αξιωματούχους  .

D6D36A86-81EF-4209-8A4E-B6DE1175295D_cx0_cy10_cw0_w987_r1_s_r1

Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε  ότι ο Kim δήλωσε ότι η  επιτυχημένη δοκιμή έδειξε ότι η Βόρεια Κορέα έχει  στρατιωτικές  δυνάμεις πλήρως εξοπλισμένες με δυνατότητες πυρηνικής επίθεσης.

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης είπε επίσης ότι είναι αναμφισβήτητο ότι η ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ και  οι αμερικανικές  βάσεις  στον Ειρηνικό,  είναι πλέον  σε απόσταση βολής από την Βόρεια Κορέα.

Ανώνυμες πληροφορίες τονίζουν ότι η Μόσχα έβαλε «το χεράκι της» για να αποκτήσει η Βόρεια Κορέα την δυνατότητα εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από υποβρύχιο, με σκοπό την δημιουργία νέας απειλής στις ΗΠΑ.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpresstvuk%2Fvideos%2F1453683947991657%2F&show_text=0&width=560

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ