Εκκλησία

Ο Αντιοχείας Ιωάννης: «Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο...»

Τη λύπη του για τη δεινή κατάσταση που επικρατεί στην Συρία, εξέφρασε σήμερα, Κυριακή (28/08/2016), ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης.

«Ένα βαρέλι πετρέλαιο φαίνεται ότι είναι για πολλούς πιο ακριβό από έναν άνθρωπο». Ο Πατριάρχης Ιωάννης, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο, είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ συγκεχυμένη στη Συρία, όπου βρίσκονται, κατά την έκφραση του «και οι μικροί και οι μεγάλοι του κόσμου».

Τα δεινά του πολέμου, πρόσθεσε, τα υφίστανται όλοι οι Σύροι-μουσουλμάνοι και χριστιανοί- τονίζοντας ότι παρά τις δύσκολες μέρες οι χριστιανοί στο Πατριαρχείο Αντιοχείας είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στη χώρα τους.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας λειτούργησε σήμερα στον Άγιο Νικόλαο Στέγης και επισκέφθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο κατασκήνωση, στην οποία φιλοξενούνται παιδιά προερχόμενα από τις τέσσερις Ορθόδοξες Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής.

Ο Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι με τη χάρη του Θεού ο χριστιανισμός της Μέσης Ανατολής θα επιβιώσει. «Θα έχουμε πάντοτε φωνή και θα ακούγεται μόνο η αλήθεια για το καλό και της Ορθοδοξίας μας, αλλά και όλου του κόσμου», πρόσθεσε ο κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές