Αρχείο

Οι ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! Ετοιμάζουν άμεση στρατιωτική εισβολή οι Αμερικανοί στο συριακό έδαφος ;

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Οι διαδοχικές αποτυχίες των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στη Συρία, έχουν αναγκάσει  τα "γεράκια" που είναι οι  υποστηρικτές της κλιμάκωσης των στρατιωτικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, υπό την νέα σίγουρη Πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον, να απαιτήσουν μια ταχεία αμερικανική στρατιωτική εισβολή στην Συρία, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Πρέπει να λάβουμε  σοβαρά υπόψη αυτό το «κόμμα του πολέμου»  ή ίσως  είναι ένα άλλο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι  την παραμονή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ;

Σήμερα, η κατάσταση στη Συρία έχει αλλάξει ριζικά. Μετά από πέντε χρόνια ανεπιτυχών προσπαθειών της Δύσης, με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες  που είχε σκοπό  την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης στο πρόσωπο του Μπασάρ αλ-Άσαντ,  όλα έχουν  αποτύχει παταγωδώς . Ο τελευταίος εξακολουθεί να είναι «καβάλα στο άλογο» τονίζει το δημοσίευμα .

Ο λόγος γι 'αυτό είναι η  αποφασιστική παρέμβαση στην συριακή σφαγή,  της Ρωσίας και της επιδέξιας ρωσικής διπλωματίας, η οποία ήταν σε θέση να προσελκύσει και να πείσει όλους του μεγάλους περιφερειακούς  "παίκτες", αλλά  και τους γείτονες της Συρίας, όπως το Ιράν και την Τουρκία , να συμμετέχουν ενεργά  .

Οι ρωσικές δυνάμεις  αγωνίζονται ενεργά κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, ενώ η ρωσική διπλωματία έχει καταφέρει να κερδίσει πρόσφατα και την  Τουρκία, η οποία μέχρι τότε  υποστήριζε ενεργά τους εξεγερμένους, αλλά και το Ιράν, το οποίο παρακολουθούσε εκ του μακρώθεν το συριακό πρόβλημα.

Επιπλέον, το Κρεμλίνο διαθέτει  ενεργή  συνεργασία με το Ισραήλ , την Ιορδανία και το Ιράκ για  την επίλυση της σύγκρουσης. Δηλαδή, έχει επικοινωνία με όλες τις χώρες της περιοχής για την πλήρη και βιώσιμη επίλυση της σύγκρουσης.

λήψη

Ο δυτικός συνασπισμός έχασε την στρατηγική πρωτοβουλία και είναι τώρα σε πολύ δύσκολη θέση. Αυτό είναι ένα γεγονός που έχει προκαλέσει την βίαιη αντίδραση των οπαδών της κλιμάκωσης του Συριακού πολέμου, όπως είναι η CIA και το Πεντάγωνο, αναφέρει το άρθρο.

Επιπλέον, η επιδείνωση των σχέσεων  των ΗΠΑ με χώρες όπως το Ιράν, την  Τουρκία και το Ισραήλ έχει μετατρέψει την  Μόσχα ως ένα πιο σταθερό, προβλέψιμο και  διαπραγματεύσιμο εταίρο.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA και μέλος του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων των ΗΠΑ,  Michael Morell,  έδωσε μια συνέντευξη στην οποία απαίτησε  στρατιωτικές επιθέσεις κατά της Συρίας, του Ιράν και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Πρέπει να διώξουμε πίσω τους Ιρανούς από  τη Συρία, καθώς και η  Ρωσία οφείλει  να πληρώσει το τίμημα ... θέλω να φοβάται ο Άσαντ».  

Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν  μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη από την οργάνωση  "Dzhabhat en-Nusra"  του ρωσικού ελικοπτέρου  Mi-8 , το προσωπικό του οποίου  για να μην παραδοθεί στους φονιάδες του ISIS, έπεσε  ηρωικά αφού είχε παραδώσει  ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Σύριους στην περιοχή της Ιντλίμπ .

Ο Μάικλ Μορέλ είναι γνωστός  για την φλογερή υποστήριξή του  στην  Χίλαρι Κλίντον, οπότε μπορούμε να εξάγουμε το συμπέρασμα ότι  η «φωνή του»   θα προστεθεί σε αυτές των υπολοίπων που ζητούν την κλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία με αμερικανική παρέμβαση .

Παρόμοιες απόψεις με του Μορέλ, μπορεί να δει κανείς στις ομιλίες πολλών Αμερικανών ηγετών, στρατηγών και άλλων,  οι οποίοι  είναι όλοι υπέρ της επιθετικής δράσης εναντίον της Ρωσίας, όχι μόνο στη Συρία, αλλά και στην Ουκρανία.

Επικεφαλής όλων αυτών είναι ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν με συμπαραστάτη τον γνωστό Zbigniew Brzezinski, ο οποίος  κάνει έκκληση για αντίποινα κατά της Ρωσίας.

Από τις ομιλίες τους ακούγονται  συνεχώς οι λέξεις "σκοτώστε  την Ρωσία  όσο τον δυνατόν περισσότερο."

Περίπου την ίδια εποχή, στις αρχές Αυγούστου, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης δημοσιεύουν  εικόνες από βαριά οπλισμένους άνδρες των ειδικών δυνάμεων της  Βρετανίας στη Συρία. Έξι μήνες πριν, τον Μάρτιο, είχαν εισέλθει και  αμερικανικές ειδικές δυνάμεις στο πόλεμο μαζί με τους Κούρδους.

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι μυστικό ότι οι δυτικές ειδικές δυνάμεις έχουν από καιρό «εισέλθει» εντός του συριακού εδάφους .

Από τον  Αύγουστο του 2015, Βρετανοί στρατιώτες της ειδικής υπηρεσίας της Αεροπορίας (SAS), οι οποίοι είναι η ελίτ των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων δρουν  στη Συρία, «συγκαλυμμένα ως μαχητές της συριακής αντιπολίτευσης .

Αυτό είναι πέρα από το γεγονός ότι όλες οι ενέργειες των ΗΠΑ και της δυτικής συμμαχίας στην περιοχή είναι σε αντίθεση με όλα τα διεθνή πρότυπα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι μια άμεση παραβίαση της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας της Συρίας.

Αλλά,  αρκετές χιλιάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων, ή ακόμη  και 100 000 στρατιώτες της Δύσης θα είναι μια τεράστια διαφορά στο συριακό έδαφος . 

Η καθοριστική  απόφαση για την αμερικανική εισβολή  στην Συρία θα παρθεί σίγουρα μετά τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο.

Αν  κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, τα "γεράκια" θα έχουν εν λευκώ την κατάσταση στα χέρια τους και θα μπορούσαν να εξαπολύσουν έναν  πλήρους κλίμακας πόλεμο στην περιοχή.

"Αυτό θα καταστρέψει όμως αμετάκλητα την καθιερωμένη μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο,  διεθνή αρχιτεκτονική ασφάλειας και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου", αναφέρουν Ρώσοι ειδικοί αναλυτές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ