Πνευματικά ωφέλιμα

Ξεχάσαμε τον Χριστό και ψάχνουμε το Pokemon! Τι είχε πει ο Κοσμάς ο Αιτωλός

«Θα έρθει καιρός που θα διευθύνουν τον κόσμο τα άλαλα και τα μπάλαλα», είχε πει ο Πατροκοσμάς

(«Τά άλαλα καί τά μπάλαλα» – Εννοεί τά άψυχα μηχανήματα τών διαφόρων εφευρέσεων. Αυτά αντικατέστησαν καί ολοένα αντικαθιστούν τάς εργατικάς χείρας καί κυριαρχούν εις τήν ζωήν τών ανθρώπων, ώς νεώτερα είδωλα προσκυνούμενα υπό τού υλόφρονος κόσμου.)

Κυνηγούν Πόκεμον στο κέντρο της Αθήνας

Ραντεβού σε πλατείες προκειμένου να παραδοθούν στην ανεξήγητη υστερία για την εφαρμογή Pokemon Go δίνουν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι ξενυχτούν για να κυνηγούν Πόκεμον!

Τα Pokemon Go Night Tour είναι σε εξέλιξη σε κάθε γωνιά της Αθήνας με τους διοργανωτές να τα οργανώνουν μέσω Facebook.

Η μανία για τα Πόκεμον λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με χιλιάδες Έλληνες (κυρίως εφήβους και νέους) να συγκεντρώνονται καθημερινά σε πάρκα και πλατείες οπότε η εφαρμογή εισήχθη στην Ελλάδα.

Μέσω της κάμερας

Αφού πρώτα ενεργοποιήσουν την κάμερα του κινητού τηλεφώνου τους, περιμένουν μέχρι να πεταχτεί στην οθόνη ένα Πόκεμον και να το σημαδέψουν με μία pokeball, προκειμένου να το προσθέσουν στη συλλογή τους. Σύμφωνα με χρήστες της εφαρμογής, η διαδικασία είναι εθιστική, καθώς άνθρωποι, τοπία και αντικείμενα παγιδεύονται στην εικονική πραγματικότητα του Pokemon Go.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι στο εξωτερικό έχουν ήδη καταγραφεί ατυχήματα και ευτράπελα, λόγω της... παράκρουσης που προκαλεί στους παίκτες το κυνήγι των Πόκεμον, ενώ δεν λείπουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του παιχνιδιού προκειμένου να πετύχουν τους πονηρούς σκοπούς τους.

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ πυροβόλησε εφήβους που κυνηγούσαν Πόκεμον έξω από το σπίτι του επειδή τους πέρασε για κλέφτες, δύο νεαροί έπεσαν από βράχια ύψους 15 και 27 μέτρων στην προσπάθειά τους να συλλέξουν «τερατάκια» και τέσσερις άνδρες στο Μισούρι των ΗΠΑ συνελήφθησαν από την αστυνομία επειδή έστηναν ενέδρα σε κυνηγούς Πόκεμον για να τους ληστέψουν.

Σχόλιο Σ.Ν.Π. (: «Τι άλλες αποδείξεις χρειάζονται για το ποιόν του «παιχνιδιού»!; Η αληθινή ζωή είναι η επαφή με τον Θεό και τον άνθρωπο... είναι η επιδίωξη της αρετής. Το να ζούμε την θεόσδοτη πραγματικότητα και να ψάχνουμε με αγωνία-πόθο τον Χριστό μας. Αυτό είναι το καλύτερο «κυνήγι». Αυτό είναι το νόημα της ζωής!»

newsbomb.gr
thesecretrealtruth.blogspot.com

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...