Κόσμος

Μοίρες ρωσικών βομβαρδιστικών και μαχητικών αεροσκαφών μετασταθμεύουν στα νότια της χώρας στα πλαίσια ασκήσεων

Τα πληρώματα των μοιρών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας των περιοχών της δυτικής και κεντρικής στρατιωτικής περιφέρειας μετακινούν βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη στα νότια της χώρας στα πλαίσια πολεμικής ετοιμότητας, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Με συνεχείς πτήσεις τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πετούν σε μια μεγάλη έκταση για τις αεροπορικές βάσεις στης Σταυρούπολης , του Ροστώφ ον Ντον και άλλων περιοχών σε μια συνεχή ετοιμότητα μάχης, αναφέρει  το ρωσικό υπουργείο άμυνας.

«Μαχητικά,  βομβαρδιστικά και μεταφορικά αεροσκάφη όλων των τύπων μαζί με μοίρες επιθετικών και μεταφορικών ελικοπτέρων εκτελούν πτήσεις σε απόσταση 500 έως 2500 χιλιομέτρων [310-1,553 μίλια] στην νότια Ρωσία .

Βαρέα μεταφορικά αεροσκάφη Il-76 εκτελούν  την μεταφορά του τεχνικού προσωπικού και των μονάδων αεροπορίας  στα αεροδρόμια,  μεταφέροντας και τον  ειδικό εξοπλισμό,  τονίζει η υπηρεσία τύπου του υπουργείου .

Οι αιφνιδιαστικές πολεμικές ασκήσεις ετοιμότητας μάχης των ρωσικών δυνάμεων  σε Νότια, Δυτική και Κεντρική στρατιωτικές περιοχές, καθώς και στον βόρειο στόλο, και στις αερομεταφερόμενες δυνάμεις, αποτελεί προμήνυμα επικύνδυνων εξελίξεων σε ολόκληρη την περιοχή που καλύπτει η γραμμή Βαλτική έως την Μέση Ανατολή και την Συρία.

Υπενθυμίζουμε ότι περίπου 1500 στρατιώτες με 200 άρματα μάχης ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ πραγματοποιούν βολές με αληθινά πυρά στο πεδίο βολής  Dzartsemi.

Ως γνωστό από χθες  διατάχθηκε η πολεμική ετοιμότητα του συνόλου των ρωσικών χερσαίων δυνάμεων,   η οποία λαμβάνει χώρα  από 25-31 Αυγούστου, και στην οποία συμμετέχουν οι δυνάμεις της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας, μέρος των στρατευμάτων της Κεντρικής και δυνάμεις των περιοχών της Δυτικής περιφέρειας , καθώς και ο βόρειος στόλος, αλλά  και αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV.

Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν βολές συστημάτων Pantsir S1 στην Ν. Οσετία.

https://youtu.be/gctYWnziSro

https://youtu.be/1NRdNi3p0ro

https://youtu.be/Fdk2dNexyD8

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...