Αρχείο

Μετά την νότια Ευρώπη άλλες τέσσερις χώρες «απειλούν» την Μέρκελ με δημοψήφισμα λόγω μουσουλμάνων προσφύγων

Τέσσερις  χώρες της Ανατολικής Ευρώπης απειλούν με διάσπαση την  ΕΕ, ακολουθώντας την στάση της Βρετανίας με το δημοψήφισμα  του Ιουνίου, αναφέρει  μεγάλης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα.

Είναι κάτι παραπάνω από αποδεκτό ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος  Άνγκελα Μέρκελ και ο Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ  αντιμετωπίζουν ήδη  ένα κύμα μεγάλου ευρωσκεπτικισμού, το οποίο μεγαλώνει συνεχώς επικίνδυνα.

Κορυφαίοι πολιτικοί σε  Τσεχία , Ουγγαρία,  Σλοβακία και Πολωνία έχουν προειδοποιήσει για την διενέργεια δημοψηφίσματος , προκαλώντας «ίλιγγο»  στους   γραφειοκράτες των Βρυξελλών, με κύριο αίτημα την μη αποδοχή προσφύγων .

Ιδιαίτερα κρίσιμο θα είναι το επόμενο διάστημα , όσο αφορά την αυξανόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες προς τις χώρες αυτές , να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες από την Μέση Ανατολή.

145982

Ο Πρόεδρος της Τσεχίας Milos Zeman ζήτησε την πλήρη απαγόρευση της εισόδου των μεταναστών σε μια απελπισμένη προσπάθεια να ανατρέψει τα δεδομένα,  με γνώμονα  και τις πρόσφατες τρομοκρατικές πράξεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.

Μιλώντας ο ίδιος είπε: «Η χώρα μας απλά δεν μπορεί  να αντέξει  οικονομικά και φυσικά  να διακινδυνεύσει την διενέργεια τρομοκρατικών  επιθέσεων, όπως αυτές που συνέβησαν στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Ο  κ Zeman ισχυρίστηκε ότι ήταν «πρακτικά αδύνατο» να ενσωματωθεί  η  μουσουλμανική κοινότητα στην ευρωπαϊκή κοινωνία.

map-638581

Και πρόσθεσε: «Ας τους αφήσουμε να έχουν τον πολιτισμό τους στις χώρες τους και να μην τους φέρουμε στην Ευρώπη. Η πρόσμιξη ανόμοιων πολιτισμών είναι λίαν επικίνδυνη».

Ο ίδιος επίσης έχει κατονομάσει την προσφυγική κρίση ως «οργανωμένη εισβολή» και προέτρεψε τους νέους άνδρες που προσπαθούν να ξεφύγουν από την Συρία και το Ιράκ,  να «πάρουν τα όπλα» ενάντια  στον ISIS.

Η Ουγγαρία ζήτησε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το αν ναι  ή όχι η χώρα θα πρέπει να αποδεχθεί την υποχρεωτική ποσόστωση εισροής μεταναστών που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός Viktor Orban έχει προβλέψει ότι η ψηφοφορία στις 2 Οκτωβρίου θα προκαλέσει «τσουνάμι» δημοψηφισμάτων σε όλη την κεντρική Ευρώπη .

Ο ίδιος τόνισε : «περιμένω πολλά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως την  Τσεχία , την Πολωνία και τη Σλοβακία, να ακολουθήσουν  τα βήματα της Ουγγαρίας».

Ο κ Orban πυροδότησε διαμάχη, τον Ιούλιο δηλώνοντας ότι , «κάθε μετανάστης αποτελεί  κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια λόγω τρομοκρατίας».

Ο Gyorgy Schöpflin, βουλευτής από το κόμμα του κ Όρμπαν, προκάλεσε επίσης την οργή  λέγοντας ότι «τα κεφάλια χοίρων θα πρέπει να κρέμονται στους φράχτες στα σύνορα για να αποτρέψουν τους  μουσουλμάνους  μετανάστες να εισέλθουν » , γράφει η βρετανική εφημερίδα .

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο έχει επίσης τηρήσει  σκληρή στάση έναντι του Ισλάμ, λέγοντας ότι η θρησκεία αυτή δεν έχει «καμία θέση» στη χώρα του.

Ο ίδιος μιλώντας το Μάιο  δήλωσε: «Η ιδέα της πολυπολιτισμικής Ευρώπης έχει αποτύχει. Οι μετανάστες δεν μπορούν να ενταχθούν, αυτό είναι απλά αδύνατο. Δεν θέλω δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνους που έρχονται εδώ  να προωθούν την δική τους ιδεολογία και κουλτούρα ».

Όποιος νομίζει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη και θα «παρατηρεί» απλά τα εκατομμύρια των μεταναστών να εισέρχονται από την Τουρκία , είναι τουλάχιστον γελασμένος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ