Αρχείο

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Οι Αμερικανοί διαχώρισαν με το «έτσι θέλω» την βόρεια Συρία από την υπόλοιπη χώρα –Τι θα πράξει η Μόσχα ;

Πλέον οι εξελίξεις στην Συρία εισέρχονται σε μια λίαν επικίνδυνη κατάσταση  ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.

 Αμερικανός στρατηγός,  διοικητής των στρατευμάτων στη Συρία "καταχώρισε" με άκρως προκλητικό τρόπο  την βόρεια Συρία στις ΗΠΑ ενώ ταυτόχρονα απειλεί την Μόσχα.

Ο νέος διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ, στρατηγός Στίβεν Τάουνσεντ προειδοποίησε την Μόσχα και την Δαμασκό ότι,  οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υπερασπιστούν με τις ειδικές δυνάμεις τους το βόρειο τμήμα της Συρίας, ( κατοικούν Κούρδοι)  από τις  υπόλοιπες περιοχές,   διαχωρίζοντας με προκλητικό τρόπο την δικαιοδοσία σε ολόκληρη την συριακή επικράτεια. Αυτά ανέφερε πριν λίγο το γνωστό πρακτορείο ειδήσεων    CNN και το ρωσικό ομόλογο του RIA Novosti.

Σύμφωνα με πολιτικό επιστήμονα και αναλυτή, οι  ΗΠΑ προσπαθούν να επιβάλουν έναν πόλεμο μεταξύ του συριακού στρατού και των Κούρδων για δικό τους όφελος.

«Έχουμε ενημερώσει  την ρωσική πλευρά που ακριβώς είμαστε. Μας είπαν ότι έχουν ενημερώσει την συριακή πλευρά και μπορώ μόνο να πω ότι εμείς θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας αν αισθανθούμε ότι απειλούμαστε ..» , δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός  Townsend σε τηλεφωνική συνέντευξη.

λήψη

Χθες Σάββατο, υπενθυμίζουμε ότι ένα αμερικανικό  υπερσύγχρονο αεροσκάφος F-22 RAPTOR αναχαίτισε  δύο συριακά μαχητικά αεροσκάφη  στη βορειοανατολική Συρία,   αναγκάζοντας τα  να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο εξήγησε την αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση δηλώνοντας ότι τα συριακά αεροσκάφη χτυπούσαν στόχους αμάχων στην πόλη Χασάκα.

Σύμφωνα με ορισμένους εμπειρογνώμονες, οι Ηνωμένες Πολιτείες ωθούν  τους Κούρδους σε προκλήσεις στην  πόλη El  Hasaka με σκοπό να αποδυναμώσουν τις επιχειρήσεις του συριακού στρατού εναντίον μαχητών στο Χαλέπι, το οποίο είναι τώρα το επίκεντρο των τρομοκρατικών αντίστασης.

λήψη (1)

Η αλήθεια όμως είναι αλλού όπως συμβαίνει πάντα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι  Κούρδοι έχουν δώσει  τα πάντα στους Αμερικανούς μαζί με τα κοιτάσματα πετρελαίου. Παραδίδουν ένα συριακό κομμάτι γης που δεν είναι δικό τους στις ΗΠΑ αναμένοντας να λάβουν πολύ  αμφίβολα ανταλλάγματα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δημιουργηθούν αμερικανικές βάσεις σε Ηasaka και Κομπάνι, μετατρέποντας   την Β. Συρία μια τεράστια νατοϊκή βάση .

Τι θα κάνει η Μόσχα μπροστά στο ενδεχόμενο να διαχωριστεί η Συρία στα δύο ή στα τρία ; Η συμμαχία Ιράν-Ρωσίας και Τουρκίας αρκεί;  Είναι τυχαίος ο ερχομός του "κίτρινου Δράκου" στην Συρία , και  ποιες ακριβώς  διαβεβαιώσεις έλαβε ο Άσαντ από  το Κινέζο στρατηγό μόλις προχθές ;

Όπως και  να έχει αναμένουμε δυναμική απάντηση από τον Β.Πούτιν , εκτός και εάν έχει  "μοιρασθεί¨ η Συρία ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις και δεν το γνωρίζουμε .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ