Αρχείο

Μέλος της βρετανικής εκδοχής του ‘Skull and Bones’ υπήρξε ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Μέλος της βρετανικής εκδοχής του ‘Skull and Bones’ υπήρξε ο νέος πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Μέλος της βρετανικής εκδοχής του ‘Skull and Bones’ υπήρξε ο νέος πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας

Νομίζατε ότι ο Τζορτζ Μπους ήταν ένα πλουσιόπαιδο με μια αίσθηση ότι ήταν ο ‘εκλεκτός’ για να κυβερνήσει και έχοντας μια ‘αποστολή’ να φροντίσει και τους φίλους του τους εκατομμυριούχους;

Γνωρίστε τώρα το νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας: Τον Αξιότιμο David William Donald Cameron.Στην φωτογραφία με στολή “Γεννήθηκα για να κυβερνήσω” από το 1987 – στολή που φοριέται από όλα τα μέλη του ‘The Club Bullingdon’ – που είναι το βρετανικό ισοδύναμο της μυστικής αδελφότητας των ελίτ, ‘Skull & Bones’.

Γεννημένος το 1966 και μεγαλωμένος σε μία εκπληκτικά πλούσια οικογένεια ως κληρονόμος μια τεράστιας οικογενειακής περιουσίας, ο Cameron, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου είναι αποφασισμένο να περάσει μία φορολογική περικοπή που θα είναι προς όφελος μόνο των 3.000 πλουσιότερων οικογενειών στη Βρετανία – συμπεριλαμβανομένης της δικής του, φυσικά.

Εκπαιδεύτηκε στο πιο ακριβό και πιο κλειστό ιδιωτικό σχολείο της Αγγλίας – το Eton – και στη συνέχεια παρακολούθησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου ήταν εξέχον μέλος του περιβόητου ‘Bullingdon Club’.

Η λέσχη αυτή – ισοδύναμη στην Βρετανία με την Λέσχη του ‘Skull & Bones’ του Yale – είναι μία σούπερ κλειστή κλίκα που δέχεται μόνο τα πλουσιότερα και πιο αγενή καλοαναθρεμμένα παιδιά του έθνους. Οι κύριες δραστηριότητες της ‘λέσχης’ είναι μεγαλειώδη μεθύσια, θορυβώδης συμπεριφορά και καταστροφή ξένης περιουσίας.

Είναι εξακριβωμένο ότι ένα συνηθισμένο βράδυ, ενώ ο Cameron ήταν μέλος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αποφασίστηκε από τα μέλη να πάνε σε ένα από τα πιο μοντέρνα νυχτερινά εστιατόρια της Οξφόρδης, να φάνε τα πιο ακριβά φαγητά του μενού, να παραγγείλουν και να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες από τα πιο ακριβά κρασιά και σαμπάνιες – και στη συνέχεια να τα σπάσουνν όλα εντελώς και να καταστρέψουν ολόκληρο το εστιατόριο, τα έπιπλα και εξαρτήματα. Η χαριστική βολή στο τέλος κάθε τέτοιας ‘εξόρμησης’ ήταν να πάνε στον πληγωμένο και αλλόφρονα ιδιοκτήτη του εστιατορίου και, με μια χειρονομία που χρονολογείται από τη σχέση αριστοκράτη-αγρότη μιας περασμένης εποχής, να πετάξουν περιφρονητικά χαρτονομίσματα πάνω στον δύσμοιρο ιδιοκτήτη ως ανταμοιβή για τις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν.

Έχει τώρα την ευκαιρία να ακολουθήσει την παράδοση του πολιτικού ήρωα που είχε σαν είδωλο στα νιάτα του, της Μάργκαρετ Θάτσερ, και να κάνει στην δημόσια υγεία της Βρετανίας, στο εκπαιδευτικό σύστημα και στους φτωχότερους πολίτες ότι ακριβώς ο ίδιος και η παρέα του έκαναν στα εστιατόρια της Οξφόρδης πριν από είκοσι χρόνια. Σκουπίδια και συντρίμμια. Με το πρόσθετο πλεονέκτημα γι ‘αυτόν ότι, σε αντίθεση με τις μέρες του στο Bullingdon Club, όταν ο ίδιος και οι ‘κολλητοί’ του κατέβαλαν τουλάχιστον κάποια χρήματα για τις ζημίες που προκαλούσαν, τώρα μπορεί να τα κάνει όλα αυτά δωρεάν.

Όπως έχουμε όλοι δει, αποτελεί μια συνταγή για την οικονομική επιτυχία που λειτούργησε τόσο καλά για το ‘συνάδελφό’ του Τζορτζ Μπους.

Ωστόσο, αν και προήρθε από λευκό, προνομιούχο παρελθόν, ο Cameronείχε μεγάλη επιτυχία στους συχνά έντονους ισχυρισμούς του ότι θα εκσυγχρονίσει και θα διευρύνει το δημόσιο πρόσωπο του Συντηρητικού Κόμματος. Πριν από την ηγεσία του Κάμερον, οι βουλευτές του κόμματος στο Κοινοβούλιο ήταν κυρίως λευκοί, άντρες και κατά την ομολογία τους “straight”. Τώρα, μόλις μετά από πέντε χρόνια από το πρόγραμμα διαφοροποίησης του Κάμερον, μόνο το 97% των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος είναι λευκοί, μόνο το 77% είναι άνδρες και ένα επιβλητικό το 3% είναι ανοιχτά γκέι.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ