Κοινωνία

Κάνουν κατασχέσεις χιλιάδων λογαριασμών αλλά τους βρίσκουν άδειους

Η ρήση "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" αντιπροσωπεύει πλήρως την κατάσταση με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές χιλιάδων οφειλετών του δημοσίου.
Μπορεί το Δημόσιο να στέλνει σωρηδόν τα κατασχετήρια λογαριασμών και να πυκνώνουν και καθημερινά η εφορία ναι κατάσχει κατά μέσο όρο περισσότερο από 1.500 λογαριασμούς οφειλετών, ωστόσο, τους βρίσκουν άδειους!

Το Δημόσιο προσπαθεί να βγάλει τα σπασμένα με τα χρέη να ξεπερνούν τα 90 δισ. ευρώ και σύμφωνα με την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, η επιδρομή γίνεται όλο και πιο συστηματική και δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ένταση. Στους πρώτους επτά μήνες του έτους έγιναν 187.000 κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων.

Ο αριθμός των λογαριασμών που ανοίγουν αυξάνεται από μήνα σε μήνα για να φθάσει στις 37.000 κατασχέσεις τον Ιούλιο. Από τους 187.000 λογαριασμούς που ανοίχθηκαν έγινε γνωστό ότι κατασχέθηκαν συνολικά 95 εκατ. ευρώ, ενώ μόνο τον Ιούλιο εισπράχθηκαν έναντι χρεών 18 εκατ. ευρώ. Το χαρακτηριστικό είναι ότι το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω από 3.000 ευρώ και το μέσο ποσό κατάσχεσης κυμαίνεται μόλις στα 496 ευρώ ανά λογαριασμό. Με άλλα λόγια οι οφειλέτες δεν έχουν να πληρώσουν!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ