Αρχείο

Η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στην Συρία διαμορφώνει μια απρόβλεπτη κατάσταση σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας μετατρέπει  την κατάσταση του συριακού πολέμου σε κάτι  παραπάνω από «απρόβλεπτη» και προκαλεί σεισμικές εντάσεις σε ολόκληρη την Α. Μεσόγειο, τονίζουν Γερμανοί  ειδικοί αμυντικοί αναλυτές.

Η εισβολή της  Τουρκίας στην Συρία δίνει  μια άκρως επικίνδυνη τροπή των γεγονότων όχι μόνο για τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και για την Ευρώπη, γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Η Άγκυρα όπως «διαφαίνεται»  δεν συντονίζει τα βήματα της με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ με την επιχείρηση « Ασπίδα του Ευφράτη» και την  μετάβαση στην  Συρία. Και τα δύο μέρη που συμμετέχουν ενεργά  στο αιματηρό παιχνίδι [ Ρωσία και ΗΠΑ] γνωρίζουν πολύ καλά  όμως ότι οι πόλεμοι δεν κερδίζονται από τον αέρα.

Η Ουάσιγκτον προτιμά να απόσχει από τις χερσαίες  στρατιωτικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στην περιοχή, και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ενεργεί  και  η Ρωσία . Αλλά έτσι αφήνουν τους Τούρκους   να αλωνίζουν.

Υπάρχουν  σύμφωνα με πληροφορίες  μυστικές συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλή των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας .

Ο Ερντογάν θέλει να ενισχύσει τις θέσεις της Τουρκίας, να νικήσει τους Κούρδους και να διώξει τους τζιχαντιστές  προκειμένου να παρουσιάσει τον εαυτό του ως  νικητή και προστάτη των πολιτών της βόρειας Συρίας.

 Ωστόσο, με δεδομένες τις τρέχουσες εξελίξεις, οι ενέργειες του Ερντογάν δεν φαίνεται να βασίζονται σε οποιαδήποτε ολοκληρωμένη στρατηγική και είναι μάλλον μια προσπάθεια να ξεφύγει ο ίδιος  από μια δύσκολη κατάσταση, αναφέρει  η Die Welt .

Είναι απίθανο ότι αυτό το θέμα  συντονίζεται  στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ,  και εξαιτίας αυτού του γεγονότος, ο  συριακός  πόλεμος παίρνει μια νέα, άγνωστη, διάσταση.

Στα  τέλη Αυγούστου, η Τουρκία ξεκίνησε μια χερσαία  επιχείρηση στην  Jarablus, προκειμένου υποτίθεται να εξαλειφθούν οι μαχητές της Daesh και να απωθούν οι  κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορα της.

Πολλοί διεθνείς εμπειρογνώμονες ωστόσο σημειώνουν  ότι η τουρκική επιχείρηση  έχει ως στόχο πρώτα απ όλα τους Κούρδους , και όχι τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές.

Την ίδια στιγμή, η ζώνη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία  συνεχώς επεκτείνεται. Λόγω του γεγονότος ότι η Τουρκία έχει μετακινηθεί από την προηγούμενη στάση της και συγκεκριμένες ενέργειες, η σύγκρουση εισέλθει σε μια νέα φάση πολύ πιο «απρόβλεπτη, που δεν λαμβάνει  χώρα σε καμία συγκεκριμένη τοποθεσία και μετατρέπεται  σε μια όλο και πιο επικίνδυνη  κατάσταση σε μια τεράστια περιοχή από την  Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο, έχοντας αντίκτυπο ως εκ τούτου και  την Ευρώπη », αναφέρει αμυντικός αναλυτής .

Η κατάσταση περιπλέκεται από το γεγονός ότι η Μέση Ανατολή είναι ένας χώρος όπου τα συμφέροντα των δύο παγκοσμίων δυνάμεων ( ΗΠΑ και Ρωσία) εμπλέκονται σε πάρα πολύ επικίνδυνο βαθμό .

Και οι δύο χώρες όμως  επιδιώκουν να νικήσουν  τους τρομοκράτες και να υπερασπιστούν  τις βάσεις τους στον Περσικό Κόλπο και την Μεσόγειο Θάλασσα. Η Τουρκία όμως τι ακριβώς ρόλο «βαράει» στην συγκεκριμένη υπόθεση;

https://youtu.be/QoptUof-UEY

https://youtu.be/ssnRruPhbGo

https://youtu.be/IAdjCuJLYYU

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...