Εθνικά θέματα

Η τουρκική σημαία “λάφυρο” του ιδιώτη που τη βρήκε και οι “σαχλαμάρες” που ακούστηκαν

Το θέμα της τουρκικής σημαίας στη Σύμη που βρέθηκε σε ιστό μαζί με την ελληνική από ιδιώτη, έχει και συνέχεια κι ας δηλώνει ο δήμαρχος του νησιού ότι όλα αυτά είναι “σαχλαμάρες”. Ο δήμαρχος μπορεί να πιστεύει ότι έτσι προστατεύει τον τουρισμό του νησιού του, ο οποίος προφανώς δεν μπορεί να πληγεί από ένα τέτοιο περιστατικό. Ο δήμαρχος θα έχει μιλήσει με Αθήνα και ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Θα ξέρει επίσης ότι οι λιμενικοί που έσπευσαν -μετά από τους Λετονούς της Frontex- δυσκολεύθηκαν να αποσπάσουν τη τουρκική σημαία από τον ιδιώτη γιατί όπως τους είπε την “ήθελε για λάφυρο”!

Η σημαία θα εξεταστεί για να διαπιστωθεί η προέλευσή της και να διαπιστωθεί αν η όλη ιστορία είναι μια προβοκάτσια ή αν κάποιος από απέναντι την ύψωσε μέσα στη νύχτα.

Το επεισόδιο δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά δεν θα προκαλέσει και ελληνοτουρκική κρίση. Είναι πάντως ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στα ακριτικά νησιά. Όλα αυτά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία και σοβαρότητα και όχι με “σαχλαμάρες”. Ειδικά όταν αυτές ακούγονται από επίσημα χείλη…

militaire.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ