Πολιτική

Η κυβέρνηση συμπονά και υποφέρει μαζί με τους πολίτες . . . - ΒΙΝΤΕΟ -

Ξυδάκης για φόρους-ΕΝΦΙΑ-Εθνική κυριαρχία!

Μετά το υπογράφουμε κλαίγοντας, η... συμπόνια είναι η νέα εκδοχή για το ρόλο της κυβέρνησης όπως την εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών - Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία, το είπε και ο πρωθυπουργός τόνισε ο Νίκος Ξυδάκης

Την ώρα που ο κόσμος ξεσηκώνεται για ΕΝΦΙΑ, άγρια φορολόγηση και οι περισσότεροι πολίτες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης με δήλωσή του ότι οι Έλληνες έχουν τη... συμπόνια της κυβέρνησης προκαλεί την κοινή γνώμη.

Η κυβέρνηση πρέπει να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας, να υποφέρει μαζί τους και να προσφέρει μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Ξυδάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Σκάι.

Οταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είπε ότι ο ΕΝΦΙΑ υπεβλήθη επί μνημονίων για να φορολογηθούν τα ακίνητα για να βρεθεί ένα επιπλέον έσοδο.

«Ο ΕΝΦΙΑ από μόνος του δεν θα οδηγούσε σε ασφυξία τα νοικοκυριά αν δεν υπήρχε όλο αυτό το δυσμενές υφεσιακό περιβάλλον, η ανεργία και η υψηλή φορολογία» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και εμμέσως παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλάνησε τους πολίτες με τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

«Πολλά πράγματα αλλιώς τα εκτιμούσαμε το 2010, αλλιώς το 2012, αλλιώς το 2014 και το 2016» είπε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Αλλιώς εκτιμούσαμε ότι θα λειτουργούσε η ΕΕ και η Ευρωζώνη και αλλιώς λειτούργησε. Ελπίζουμε ακόμη ότι θα λειτουργήσει διαφορετικά, με μεγαλύτερη δημοκρατία και με μεγαλύτερο ρεαλισμό και βλέπουμε κάποια σημάδια...».

Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη τώρα το θέμα είναι «να δεις τι μπορείς να περισώσεις και να παραμένεις σταθερός και αταλάντευτος στο ότι αυτό που προέχει είναι η κοινωνική δικαιοσύνη».

«Είναι δύσκολα τα πράγματα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει παρά μόνο να συμπονέσει αυτό που συμβαίνει στους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ξυδάκης και πρόσθεσε: «Και τη συμπόνια τη λέω να υποφέρεις μαζί και να προσπαθείς διαρκώς να βρίσκεις καινούριες μορφές ανακούφισης. Αυτή είναι όλη η γραμμή της κυβέρνησης».

Φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει

Ο κ. Ξυδάκης ρωτήθηκε αν ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. «Στο ποσόν που είναι τώρα μπορεί να σηκώνει μια ελάφρυνση αλλά γενικά ως φόρος ακίνητης περιουσίας είναι ένας φόρος που ισχύει σε όλα τα ευνομούμενα κράτη της Δύσεως» είπε και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί κάποιος να επενδύει στα ακίνητα και να μην πληρώνει φόρο.
Εσείς το βλέπετε δίκαιο;
Ο φόρος για την πρώτη κατοικία πρέπει να είναι από μηδενικός εώς ελάχιστος αλλά ένας που είναι ένας τοκιστής, ένας ραντιέρης δεν μπορεί να μην πληρώνει φόρους για τα ακίνητα που κατέχει».

Ένας φόρος ακίνητης περιουσίας πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε μορφή, τόνισε ο κ. Ξυδάκης.

«Έχουμε κάνει λάθη, ε και;»

Η δημοσιογράφος του Σκάι κάλεσε τον κ. Ξυδάκη να σχολιάσει παλαιότερη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος που δεν θα αλλάξει αλλά θα καταργηθεί.
«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να πούμε τώρα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι έκανες λάθος; Έχει κάνει κι ένα λάθος, και λοιπόν, τι συμβαίνει;» αναρωτήθηκε μάλλον κυνικά ο Νίκος Ξυδάκης.
«Ένα λάθος έχει γίνει;» επέμεινε η δημοσιογράφος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών απάντησε:
«Πολλά έχουν γίνει. Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει λάθος;».

«Θα κριθούμε απ' όσα κάνουμε κι απ' όσα δεν κάνουμε. Είμαστε παιδιά της μάχης, της ανάγκης και της κρίσης. Δεν βγήκαμε υπουργοί επειδή γεννηθήκαμε πορφυρογέννητοι και πρίγκιπες σε κάποιο παλάτι, κι αυτό ο ελληνικός λαός το ξέρει και μας ψήφισε τρεις φορές και θα μας κρίνει αυστηρά» τόνισε.

«Λάθη κάνουνε αυτοί που δρουν, λάθη δεν κάνουνε αυτοί που είναι στα νεκροταφεία. Εμείς θακάνουμε λάθη, αλλά θα κάνουμε δράση» εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Ξυδάκης: Υπάρχουν υπουργοί που δεν μαθαίνουν!

«Υπάρχουν υπουργοί και στην προηγούμενη και στην παρούσα κυβέρνηση Τσίπρα οι οποίοι είχαν διαφορετική ρητορική τα περασμένα χρόνια και υπάρχουν και υπουργοί που προσάρμοσαν το λόγο τους, είναι μαζεμένοι, είναι ουσιώδεις, είναι δραστήριοι. Υπάρχουν κι άλλοι που δεν μαθαίνουν» ήταν η επόμενη φράση που είπε ο Νίκος Ξυδάκης που υποστήριξε: «Άλλος είναι πιο εσωστρεφής άλλος είναι περισσότερο εκδηλωτικός».

«Άλλος μαθαίνει περισσότερο και άλλος λιγότερο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

«Δεν ξέρω πόσους υπουργούς έχετε δει τα προηγούμενα χρόνια για να συγκρίνετε τη συμπεριφορά τους» συνέχισε ο κ. Ξυδάκης σαν να ήθελε να κάνει παρατήρηση στη δημοσιογράφο και σχεδόν με ένα παραληρηματικό λόγο τόνισε: «Έχουμε φέρει έναν καινούριο τρόπο συμπεριφοράς, πιο κοντά σ' αυτό που ζηλεύαμε τότε τον Ούλωφ Πάλμε που πήγαινε με το ποδήλατο και τα πόδια στο υπουργείο».

«Έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία»

Εντύπωση προκάλεσε η παραδοχή του κ. Ξυδάκη ότι «έχουμε χάσει την εθνική μας κυριαρχία σε πολύ μεγάλο βαθμό, το έχει πει και ο πρωθυπουργός».

«Δεν είμαστε ούτε προφήτες ούτε σωτήρες είμαστε μέρος μιας κοινωνίας που υποφέρει» είπε επίσης ο αναπληρωτής υπουργός.

protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...