Πολιτική

Η Ελλάδα απαιτεί από την ΕΕ να κάνει πολλά περισσότερα για τους μετανάστες και την μετεγκατάσταση τους σε άλλες χώρες

Η χώρα μας ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνει τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλα κράτη μέλη στο πλαίσιο του  προγράμματος που συμφωνήθηκε το περασμένο έτος,  για να μετριαστεί η πίεση που δέχονται  Ελλάδα και  Ιταλία, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Σύμφωνα με το σχέδιο, 160.000 μετανάστες θα πρέπει  να μετεγκατασταθούν σε μια περίοδο δύο χρόνων , αλλά μέχρι στιγμής μόλις κάτω από 4.000 άτομα έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες έτοιμους να μετακομίσουν και δεν υπάρχει καμία απάντηση από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία είναι  υποχρεωμένη να τους δεχθεί», δηλώνει ο υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας στους δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου, ζητούμε το κενό αυτό  να καλυφθεί άμεσα», τόνισε  ο ίδιος.

Ο κ. Μουζάλας είπε ότι ο ίδιος και οι υπουργοί συνάδελφοι του θα περιοδεύσουν  στα κράτη μέλη τον επόμενο μήνα για να συζητήσουν το θέμα. Αλλά η Ελλάδα «επιδιώκει  η Ευρωπαϊκή Ένωση να εκπληρώσει στο ακέραιο ό, τι έχει συμφωνηθεί», τόνισε  ο ίδιος.

Ως γνωστόν  η Ουγγαρία και η Σλοβακία έχουν προσβάλει την απόφαση στα δικαστήρια της ΕΕ, προσπαθώντας να κωλυσιεργήσουν  την όλη διαδικασία και εντωμεταξύ οι χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες να συσσωρεύονται στην χώρα μας με απίστευτο ρυθμό.

«Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ανταποκρίνονται με μεγάλη καθυστέρηση κάτι που δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες μας για την κάλυψη των θέσεων που έχουμε ζητήσει», είπε ο κ.Μουζάλας .

Περισσότεροι από 58.000 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στην Ελλάδα, το σύνολο των οποίων σχεδιάζει να κατευθυνθεί βορειότερα αλλά λόγω του  κλεισίματος των συνόρων στα Βαλκάνια παραμένουν  εγκλωβισμένο στην χώρα μας. Ως πότε όμως;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...