Αρχείο

Η Αμερικανική Κυριαρχία Αμφισβητείται από την Επιβίωση Ερντογάν – Νέος Ψυχολογικός Πόλεμος Ερντογάν προς Γκιουλέν μέσα στην Αμερική

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Στην προσπάθεια του ο Ερντογάν να εξουδετερώσει τον μεγάλο αντίπαλο του Γκιουλέν, είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση του. Είδαμε μέχρι τώρα την συνεχιζόμενη προσπάθεια για την έκδοση του από τις ΗΠΑ, όπως επίσης διαπιστώσαμε ότι έχει αρχίσει μια μεγάλη αναμέτρηση των μυστικών υπηρεσιών για την τύχη του. Από χθες βλέπουμε και ψυχολογικό πόλεμο κατά του Γκιουλέν, ώστε ο Ερντογάν να αποτρέψει κάθε νέα προσπάθεια εναντίον του, προβάλλοντας το πόσο λαοπρόβλητος είναι, με μετάδοση της συγκέντρωσης που οργανώνει στην Κωνσταντινούπολη, απευθείας στην Πενσυλβάνια, όπου ζει ο Γκιουλέν. Του λέει λοιπόν εμμέσως  πλην σαφώς, να δει πόσο έχει επιβληθεί στην Τουρκία και τίποτα δεν θα μπορέσει να τον ανατρέψει, ενώ θέλει να τον φοβίσει ότι ο κόσμος έτσι και τολμήσει να τον ανατρέψει, θα πάρει την κατάσταση στα χέρια του όπως έγινε και με το πραξικόπημα.

Έτσι, επίδειξη ισχύος επιθυμεί ο Ταγίπ Ερντογάν να είναι η σημερινή λαϊκή συγκέντρωση στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τις δημοτικές Αρχές στη σημερινή συγκέντρωση αναμένεται να βρεθούν περισσότερα από τρία εκατομμύρια υποστηρικτές του Τούρκου Προέδρου. Η συγκέντρωση θα γίνει στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης ενώ σε αυτήν αναμένεται να  παρουσιαστούν και να κυριαρχήσουν μηνύματα ενότητας και αλληλεγγύης τόσο από τον Ερντογάν όσο και από τους αρχηγούς των τριών από τα τέσσερα κόμματα της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης. Το κουρδικό HDP αποκλείστηκε από κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία. Η σημερινή συγκέντρωση θα μεταδοθεί ζωντανά από γιγαντοοθόνες σε 81 επαρχίες της Τουρκίας,  αυτό όμως που προκαλεί τεράστια εντύπωση είναι ότι η συγκέντρωση αναμένεται να μεταδοθεί και στην αμερικανική πολιτεία της Πενσυλβάνια, όπου ζει ο Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο ο Ερντογάν θεωρεί εγκέφαλο του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Θεωρούμε ότι η αναμέτρηση Ερντογάν – Γκιουλέν θα έχει μεγάλη συνέχεια, θα εμπλακούν απίστευτοι μηχανισμοί και η τύχη της θα καθορίσει κατά μεγάλο ποσοστό το μέλλον της Τουρκίας. Από τη μία έχουμε τον αντιαμερικανό Ερντογάν και από την άλλη τον προστατευόμενο από την Ουάσιγκτων Γκιουλέν. Ταυτόχρονα δηλαδή θα αποτελέσει και μια αναμέτρηση, κάτω από το τραπέζι, μεταξύ τουρκικών ερντογανικών συμφερόντων και αμερικανικών φιλογκιουλενικών, που θα αναδείξει ή θα αμφισβητήσει ακόμα περισσότερο την αμερικανική κυριαρχία.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές