Αρχείο

Η Αθήνα προειδοποιεί την ΕΕ ότι 41.000 μετανάστες είναι έτοιμοι να επανεγκατασταθούν στην Δυτική Ευρώπη

Υπάρχουν τουλάχιστον 41 000 μετανάστες στην Ελλάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Σύριοι, οι οποίοι είναι έτοιμοι να επανεγκατασταθούν σε όλη την Ευρώπη.

Η δήλωση έγινε από τον Έλληνα Υπουργό υπεύθυνο για την  μετανάστευση κ. Γιάννη Μουζάλα . Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρέχονται από τον ΟΗΕ, ο αριθμός των ανθρώπων που ευρίσκονται  στην χώρα μας μέχρι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν 54 000 άτομα, αναφέρει ο βουλγαρικός τύπος.

Σε ένα  σύνολο 41 000 από αυτούς,  έχουν ζητήσει  και έχουν υποβάλει αίτημα για την επανεγκατάσταση τους. Επίσης 2000 από αυτούς έχουν συμφωνήσει να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Εν τω μεταξύ, επιπλέον 11 000 άνθρωποι εξακολουθούν να αναμένουν την καταγραφή τους, οι οποίοι σημειωτέον έχουν φτάσει πρόσφατα Ελλάδα δια θαλάσσης από την Τουρκία.

Τα μηνύματα όμως τα οποία έρχονται από την γειτονική Τουρκία είναι άκρως αποθαρρυντικά για το μέλλον αυτής της κρίσης.

Μιλώντας πρόσφατα  για την προσφυγική κρίση και την περιβόητη συμφωνία  με τις Βρυξέλλες , ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι επικεφαλείς δεν είναι καθόλου ειλικρινείς, καθώς έχουν δώσει υποσχέσεις τις οποίες σαφώς και  δεν τις τηρούν.

«Η Τουρκία, έχει σπαταλήσει  περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια για τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που φιλοξενεί, ενώ δεν έχει λάβει σχεδόν καμία βοήθεια από την ΕΕ, παρά μόνο συμβολικά ποσά, 1-2 δισεκατομμύρια, ενώ του έχουν υποσχεθεί τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Εμείς τηρούμε τις υποσχέσεις μας. Αλλά έχουν τηρήσει τις υποσχέσεις τους οι Ευρωπαίοι;», ρωτάει  ο Τούρκος πρόεδρος που ετοιμάζεται προφανώς  για άλλα κόλπα.

Υπενθυμίζουμε ότι στους 57.025 υπολογίζονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Οι νέες αφίξεις το τελευταίο 24ωρο ήταν 54 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που παραμένουν στα νησιά ανέρχεται σε 9.662.

Στη βόρεια Ελλάδα φιλοξενούνται 22.090 πρόσφυγες,στην κεντρική Ελλάδα 2.358, στη νότια Ελλάδα 248 και στις δομές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ 7.497.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...