Αρχείο

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Συνελήφθησαν οι τρομοκράτες Κ.Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης στο Γύθειο

Τυχαία αποδείχθηκε τελικά η σύλληψη των δύο εκ των πλέον καταζητούμενων ανδρών στη Σπάρτη. Πρόκειται για τους  Κώστα Σακκά και Μάριο Σεϊσίδη. Πρόκειται για δύο μέτρ στο αντάρτικο πόλεως και τρομοκράτης περιωπής.

Ο Σακκάς είχε ενεργή συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους, όντας εξαφανισμένος για μεγάλο διάστημα , ενώ ο Σεϊσίδης , ήταν επίσης άφαντος εδώ και πολλά χρόνια και καταζητούνταν για σειρά παραβάσεων του νόμου.

Ο Σακκάς και ο Σεϊσιδής ήταν για την αντιτρομοκρατική τα δύο κομβικά πρόσωπα στον αντεξουσιαστικό χώρο ότι είχαν τη δυνατότητα να αναδιοργανώσουν  το αντάρτικο πόλης. H σύλληψη τους  μαζί με αυτής της καταζητούμενης Πόλας Ρούπα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την ελληνική αστυνομία .

antitrom-708

Ήταν λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης όταν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στη Σπάρτη είδαν ένα Golf χρώματος ασημί να πλησιάζει στο μπλόκο που είχαν στήσει στον περιφερειακό Παλαιολόγου, τον δρόμο που οδηγεί στο Γύθειο, για ναρκωτικά.

Όταν οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, που όπως αποδείχθηκε είχε κλαπεί από την Αττική, είδαν τους αστυνομικούς να κάνουν σήμα, έκαναν αναστροφή και προσπάθησαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών με τους δύο άνδρες τελικά να παρατούν το αυτοκινητό τους στον χώρο των ΚΤΕΛ και να προσπαθούν να διαφύγουν πεζή χωρίς, όμως, επιτυχία αφού τελικά τους συνέλαβαν οι άνδρες της ΔΙΑΣ.

Όταν οι αστυνομικοί έλεγξαν τα στοιχεία των δύο συλληφθέντων διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για το δίδυμο Σακκά-Σεϊσίδη.

Ήταν μετά τη σύλληψή τους από την αστυνομία της Σπάρτης που ενημερώθηκε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία νωρίτερα διέρρεε ότι πέρασε χειροπέδες στους δύο άνδρες μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Τα ίχνη του Κώστα Σακκά είχαν χαθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2014 καθώς δεν είχε δώσει το παρών στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων όπως προέβλεπαν οι περιοριστικοί όροι που του είχαν τότε επιβληθεί.

Οι «ληστές με τα μαύρα» διέπραξαν- από τον Νοέμβριο του 2002 ως τον Ιανουάριο του 2006 - επτά ληστείες τραπεζών στην Αθήνα με συνολική λεία που προσέγγιζε τις 700.000 ευρώ.

Οι τρομοκράτες από ότι διαφαίνεται προτιμούν την επαρχία και απομονωμένα χωριά για να μπορούν να μην γίνονται αντιληπτοί από την ελληνική αστυνομία.

Τονίζεται ότι στο αντάρτικο πόλης υπάρχει ένας ιδεολόγος/ιδεαλιστής που κινεί τα νήματα και από κάτω ακριβώς υπάρχουν οι καμικάζι που κουβαλάνε τα όπλα και τα πυρομαχικά. Ο ιδεολόγος συνήθως αναλαμβάνει και την σύνταξη προκηρύξεων που αργότερα στέλνονται στις εφημερίδες.

Πρόκειται για νέου τύπου τρομοκράτες οι οποίοι είναι άκρως επικίνδυνοι ακριβώς λόγω της ιδεολογίας τους για την κοινωνία.

Με πληροφορίες από protothema.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...