Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Tην "έστησαν" στον ισλαμιστικό στρατό του Ρ.Τ.Ερντογάν ΗΠΑ και Ρωσία; - Bάλουν με αντιαρματικά οι Κούρδοι τα LEO2A4 που έστειλε ο "Σουλτάνος"- Αποκλειστικές εικόνες από την εισβολή (βίντεο)


Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί όχι η σημερινή επιχείρηση της Τουρκίας καθώς αυτή είχε προαναγγελθεί μετά και τις συμφωνίες Ιράν-Ρωσίας-Τουρκίας-Συρίας με όλους να συμφωνούν στη μη δημιουργία κουρδικού κράτους αλλά το αν θα τηρήσει η Άγκυρα την συμφωνία.

Σίγουρα η Τουρκία πήρε το πράσινο φως από την Ρωσία. Το ερώτημα όμως που κυριαρχεί είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτή η "άδεια"; Και αυτό διότι η Άγκυρα μεταφέρει τεράστια δύναμη πυρός και Leopard 2A4 τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τα αντιαρματικά των Κούρδων αυτή τη στιγμή.

Ήδη έχουν ξεσπάσει συγκρούσεις με τις κουρδικές δυνάμεις SDF 8 χλμ έξω από την Jarabulus στην Αmarinah.

"Kαλώ το YPG να επιστρέψει ανατολικά του Ευφράτη άμεσα αλλιώς θα αντιμετωπίσουν την οργισμένη αντίδραση μας" είπε ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας ενώ πρόσθεσαν ότι η Τουρκία θα επιτεθεί μέχρι να υποχωρήσουν.

Τι  έχει ειπωθεί μέχρι τώρα:

-Η γραμμή μεταξύ Marea-Jarabulus μήκους 70 χλμ θα διασφαλιστεί από την Τουρκία. Άρα οι τουρκικές δυνάμεις θα δεχτούν επιθέσεις σε μεγάλο εύρος. Μπορεί η Jarabulus να την πήραν σαν σε εκδρομή αλλά οι Κούρδοι έχουν εξοπλιστεί υπερβολικά καλά.

Για την ακρίβεια η Jarabulus όπως θα δείτε και στις εικόνες είναι άδεια... Παραδόθηκε χωρίς μάχη.

-Η επιχείρηση θα διαρκέσει μέχρι να εξολοθρευτούν όλες οι απειλές δηλαδή YPG-ISIS.

-Η Τουρκία θα εργαστεί με τον συνασπισμό και την "μετριοπαθείς αντιπολίτευση"

-O Κυβερνήτης του Γκαζιαντέπ κήρυξε την πόλη " Ειδική Ζώνη Ασφάλειας".

-Οι ΗΠΑ προσφέρουν αεροπορική κάλυψη στην Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 8 αεροπορικές επιδρομές.

-Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τ.Μπάιντεν, προσπάθησε να κατευνάσει τον Ρ.Τ.Ερντογάν λέγοντας ότι τα τουρκικά σύνορα πρέπει να ελέγχονται από την Τουρκία και δεν πρέπει να υπάρχει κατοχή από άλλες ομάδες.

Η συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν διεξήχθη σε άσχημο κλίμα. Αυτό μαρτυρούν οι φωτογραφίες μεταξύ τους καθώς ο Ερντογάν δεν δείχνει καθόλου...χαρούμενος.

Επιπλέον ο Τ.Μπάιντεν μετά και τον Ρ.Τ.Ερντογάν συμφώνησαν στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας...γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Πάντως ο Φ.Γκιουλέν δεν θα εκδοθεί καθώς αυτή τη δυνατότητα την έχουν μόνο τα ομοσπονδιακά δικαστήρια και όχι η κυβέρνηση Μ.Ομπάμα είπε ο Τ.Μπάιντεν ο οποίος απολογήθηκε γιατί δεν επισκέφτηκε την Τουρκία νωρίτερα μετά το πραξικόπημα.

Υποστηρίζουμε πλήρως την τουρκική επιχείρηση στην Τζαραμπλούς.

Kαι ένα αίνιγμα: Ο Τ.Μπάιντεν είπε ότι "εύχομαι ο Φ.Γκιουλέν να ήταν σε άλλη χώρα και όχι στις ΗΠΑ"...

"Η Τουρκία δεν θα αποδεχτεί την δημιουργία κουρδικής οντότητας μέσα στην Συρία και πρέπει να διατηρηθεί η εδαφική ακεραιότητα της χώρας" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο στρατός του Ερντογάν πλέον είναι εντελώς ισλαμιστικός: ISIS εναντίον ISIS....

https://twitter.com/abdbozkurt/status/768514929699721216

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/768448166983262208

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/768407966672363520

https://www.youtube.com/embed/rQu-w2mvqXg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...