Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! O Εθνικός Αλβανικός Στρατός εκβιάζει με πόλεμο το Μαυροβούνιο για την οριοθέτηση των συνόρων με το Κοσσυφοπέδιο (BINTEO)

Η γνωστή εθνικιστική οργάνωση "Αλβανικός Εθνικός Στρατός"  απείλησε  ότι θα υπάρξει  πόλεμος μεταξύ Αλβανών και Μαυροβουνίου, αν η συμφωνία για την οριοθέτηση με την χώρα αυτή  επικυρωθεί, αναφέρει η σκοπιανή  εφημερίδα "Dvevni Avaz, προκαλώντας ανησυχίες στην περιοχή.

Η αλβανική οργάνωση κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα του Μαυροβουνίου να απορρίψουν τη συμφωνία, επειδή με την αποδοχή της θα «αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη για το ξέσπασμα ενός πολέμου μεταξύ των δύο χωρών».

Στην διακήρυξη της οργάνωσης αυτής, που δημοσιεύθηκε στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται ότι οι βουλευτές από το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου θα θεωρηθούν ως προδότες, αν στην συνεδρίαση της 1ης Σεπτεμβρίου  ψηφίσουν υπέρ  της συμφωνίας οριοθέτησης.

kosovo

Η «Αλβανικός Εθνικός Στρατός», ανακοίνωσε ότι τα μέλη του θα «αναπτυχθούν»  σε ορισμένες τοποθεσίες  για να παρακολουθούν  την εξέλιξη της κατάστασης.

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι την Παρασκευή κάλεσε τους βουλευτές του Κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας για την οριοθέτηση των συνόρων με το Μαυροβούνιο, γιατί διαφορετικά θα θέσουν σε αμφισβήτηση την αξιοπιστία του Κοσσυφοπεδίου η οποία είναι σημαντική για τις σχέσεις  της χώρας με τους  κύριους συμμάχους της  που είναι ο ΟΗΕ, αλλά και οι ΗΠΑ.

«Δεν Θέλω να πιστεύω ότι το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου δεν θα ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, διότι η ζημιά θα ήταν  πολύ μεγάλη για την χώρα . Μη έγκριση της οριοθέτησης θα επιφέρει ένα επικίνδυνο προηγούμενο για το πολιτικό μέλλον της χώρας , διότι θα ξεκινήσει μια παράδοση όπου η αλήθεια και τα δικαιώματα θα μπορούσαν να αμαυρωθούν από την βία και τον εκβιασμό», δήλωσε ο Χ.   Θάτσι.

Οι Αλβανοί εθνικιστές ζητούν κατά  την διαδικασία  οριοθέτησης τη μη περίληψη δύο περιοχών οι οποίες «καταλογίζονται»  στο Μαυροβούνιο, και τις οποίες θεωρούν αυθαίρετα ως αλβανικές. Οι εξελίξεις και για το θέμα αυτό θα είναι ραγδαίες.

https://youtu.be/Exj1ar8pff4

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...