Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: "Φωτιά" πήρε η Νέα Ρωσία - Ολόκληρος ο χάρτης των συγκρούσεων - Απογειώθηκαν ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερα (βίντεο-εικόνες)


Φωτιά έχει πάρει oλόκληρο το μέτωπο της Νέας Ρωσίας. Απροκάλυπτα πλέον όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω η 54η Ουκρανική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία σφυροκοπά το Ντονέτσκ.

Οι Ουκρανοί αναφέρουν ότι πετούν συνεχώς ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταγράφοντας τις θέσεις του ουκρανικού στρατού (σας είχαμε ενημερώσει γι αυτή την εξέλιξη σε προηγούμενο άρθρο) ενώ αναφέρουν πως είδαν πέντε ρωσικά ελικόπτερα Μi-8 στα σύνορα με την Κριμαία που έριχναν φωτοβολίδες και προσπαθούσαν να εντοπίσουν τις ουκρανικές μονάδες.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ουκρανία μεταφέρει βαρύ πυροβολικό, BM-21 "Grad", άρματα μάχης και BMP στο χωριό Starognatovka και προς Μαριούπολη  κτλ.

Οι συγκρούσεις μαίνονται στην περιοχή Bahmutovskoy στο Λουχάνσκ.

Η Ουκρανία ανέβασε στο κόκκινο το επίπεδο της "τρομοκρατικής απειλής" σε πολλές περιοχές στη χώρα με κύριες κατευθύνσεις, Ντονέτσκ, Λουχάνσκ και Κριμαία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο λόγος είναι η επιδείνωση της κατάστασης στα σύνορα με την Κριμαία και οι "αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις" στην ανατολική Ουκρανία.

Σε "κίτρινο" επίπεδο βρίσκονται οι περιοχές Zaporizhya, Mykolayiv, Οδησσός, Sumy, Kharkiv, Kherson and Chernihiv.

Σε "μπλε" επίπεδο που σημαίνει πιθανή απειλή βρίσκονται οι περιοχές Dnipropetrovsk, Zakarpattia, Rivne, Khmelnytsky, Cherkasy, Chernivtsi, Kyiv oblasts και Κίεβο.

Σε "γκρι" επίπεδο που σημαίνει επίσης πιθανή απειλή βρίσκονται οι περιοχές Vinnytsia, Volyn, Zhytomyr, Ivano-Frankivsk, Kirovohrad, Lviv, Poltava και Ternopil.

Ταυτόχρονα η Ουκρανία κατηγορεί τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας ότι έπληξαν 61 φορές τις τελευταίες 24 ώρες συμπεριλαμβανομένης 31 φορές την Μαριούπολη, 16 φορές το Ντονέτσκ και 14 φορές το Λουχάνσκ.

Αναφέρουν την χρήση χειροβομβίδων, ελεύθερων σκοπευτών και βαρύ πυροβολικού στα χωριά Vodiane, Hnutove, Starohnativka, Shyrokyne, Novohryhorivka, στις πόλεις Krasnohorivka και Maryinka.

Στην περιοχή Shyrokyne-Maryinka, ισχυρίζονται ότι οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό ενώ έκαναν χρήση αντιαεροπορικών όπλων στη Maryinka.

Στο Ντονέτσκ λένε ότι έπληξαν με οβίδες και χειροβομβίδες τα ουκρανικά στρατεύματα σε Nevelske και Maiorsk, στη πόλη Avdiyivka, στο χωριό Zaitseve, Novoselivka Druha, Luhanske, Maiorsk, Avdiyivka,Novo-Oleksandrivka, Novozvanivka, Stanytsia Luhanska, Zhovte., Lopaskyne, Stariy Aidar, Krymske, Stariy Aidar.

Παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής του ναζιστικού "Δεξιού Τομέα" ο οποίος προέτρεψε τον Ποροσένκο να κινητοποιήσει όλες τις διαθέσιμες πηγές για να ηττηθεί ο εχθρός.

"Πρέπει να προστατέψουμε τις περιοχές Nikolaev και Οδησσό και να τοποθετήσουμε εμπόδια βόρεια και ειδικά στην περιοχή  Kharkov" τόνισε.

"Όλοι οι Ουκρανοί πρέπει να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό και αν χρειαστεί να οργανώσουν αντάρτικα κινήματα".

Aπό την πλευρά τους οι δυνάμεις της Νέας Ρωσία αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν 500 φορές το Ντονέτσκ και συγκεκριμένα τις περιοχές Spartak,  Petrovsky, Dokuchaevsk, Kominternovo, Sahanka, Stakhanov.

 
https://twitter.com/M3t4_tr0n/status/763430193243521024

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...