Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συζητήσει την επιδείνωση της έντασης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών κατόπιν αιτήματος του Κιέβου θα συζητήσει  την απότομη  επιδείνωση της καταστάσεως στα  ρωσο-ουκρανικά σύνορα, αναφέρουν τα πρακτορεία ειδήσεων  Reuters και  RIA Novosti.

Η  Ουκρανία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει διαβουλεύσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας μετά τα γεγονότα στην Κριμαία.

Χθες ως γνωστόν η FSB ανακοίνωσε την απόκρουση τρομοκρατικής επίθεσης  στη χερσόνησο με την σύλληψη  Ουκρανών στρατιωτικών.  Η ουσία είναι ότι στην  Κριμαία, αυτήν την δεδομένη στιγμή έχει  ενεργοποιεί το σύνολο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και από την άλλη πλευρά μεγάλες ουκρανικές δυνάμεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ουκρανία έχει διακόψει με την Ρωσία  τις διαπραγματεύσεις για την τρομοκρατία, και ότι σε αυτή την κατάσταση δεν έχει νόημα να ανταποκριθεί με «νορμάλ συμπεριφορά».

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν  σε αυξημένη ετοιμότητα όλα τα  στρατεύματα στα σύνορα με την Κριμαία και το Ντονένσκ , αλλά και το σύνολο των ενόπλων  δυνάμεων στην χώρα .

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρ Ποροσένκο  θα έχει  τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ , καθώς και με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ενδεχομένως μιλάμε για άκαιρους ουκρανικούς ¨τσαμπουκάδες" και τίποτα περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ