Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουρκικό κέντρο στρατηγικών μελετών: «Υπάρχουν φήμες για φυγάδευση κάποιων από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς»-Προάγγελος πιέσεων σε Ελλάδα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Ο  πρόεδρος του  τουρκικού κέντρου στρατηγικών μελετών Βαλκανίων και ταυτόχρονα  Βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος  AKΡ , Ριφάτ Σαίτ,   σε γραπτή δήλωσή του σημείωσε ότι η οργάνωση του Γκιουλέν έχει  στα Βαλκάνια μια πολύ καλή δομή ενώ στην ίδια γεωγραφική περιοχή «συσσωρεύονται» πολλά μέλη της οργάνωσης που έχουν τραπεί σε φυγή από την Τουρκία, γράφει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolou.

Τα ίδια αυτά  μέλη επιδιώκουν μέσω της Σερβίας να διέλθουν   στο εσωτερικό της Ευρώπης, αλλά  οι Σέρβοι δεν τους επιτρέπουν ένα τέτοιο πράγμα .

Ο πρόεδρος του  τουρκικού κέντρου στρατηγικών μελετών, σημειώνει  ότι το Μπαγκλαντές είναι στην κορυφή των χωρών όπου έχουν έδρα τα στελέχη της  τρομοκρατικής οργάνωσης  Fetullahçi (Feto).

Ο ίδιος μεταξύ άλλων πρόσθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη πυρήνων της οργάνωσης  στην Κροατία και συγκεκριμένα στην περιοχή  Jezevo .

thumbs_b_c_2ef4cb8ef11f664fec1ef269a7643b66

Ο Σαίτ  τόνισε  επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης  Feto  λειτουργούν ελεύθερα και  στην Βουλγαρία, ενώ  ισχυρίστηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης  μετακινούνται  στην Ευρώπη "μέσω της χώρας αυτής" .

Υποστήριξε ότι με τον ίδιο τρόπο και στην Ρουμανία υπάρχει ένα μεγάλο « παρακλάδι» της οργάνωσης του Γκιουλέν  .

Με  λίγα λόγια σχεδόν σε όλα τα Βαλκάνια υπάρχουν πυρήνες του Γκιουλέν οι οποίοι πρέπει να ¨παραδοθούν" στις τουρκικές αρχές.

Σημειώνοντας ο ίδιος μία από τις χώρες όπου η Feto είναι πιο ισχυρή,  έδειξε  την Αλβανία και  πρόσθεσε: «Το μέρος αυτό είναι το πιο ισχυρό «οχυρό» της Feto στα Βαλκάνια. Μέλη της οργάνωσης  στην Αλβανία βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις. Όταν ήμουν πρόεδρος της.. ομάδας φιλίας (Τουρκίας και Αλβανίας) τα μέλη της Feto του αλβανικού  Κοινοβουλίου συμμετείχαν πάντοτε  σε επίσημες αντιπροσωπείες. Αναμένουμε όμως ότι οι βαλκανικές χώρες να δράσουν ως φίλοι και οι γείτονες της Τουρκίας ».

Ο Τούρκος βουλευτής αφού είπε ότι έχει  ακούσει διάφορα σχόλια για τους στρατιωτικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα τόνισε: «έχουμε αναφορές για την πιο  σοβαρή περίπτωση στα Βαλκάνια και αυτό έχει σχέση με την Ελλάδα. Για παράδειγμα, υπάρχουν αναφορές ότι ορισμένοι από τους 8 στρατιωτικούς  που αυτομόλησαν  με το στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελλάδα, μπορεί να «δραπέτευσαν   μέσω της Βουλγαρίας. Αν έχετε παρακολουθήσει προσεκτικά θα παρατηρήσετε  ότι δεν εμφανίζονται  όλα τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων στις κάμερες . Πάντα κατά την επίσκεψη τους στο δικαστήριο έχουν τα πρόσωπα τους καλυμμένα. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι στο ελικόπτερο υπήρχε και ένας "πολίτης". Αυτοί  οι  λιποτάκτες  ζητούν άσυλο στην Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός   είχε πει νωρίτερα ότι θα τους εκδώσει, αλλά τελικά μπορεί να είναι δύσκολη η  έκδοση τους «αν υπάρξει κάτι άλλο στο μεταξύ». Εάν επιτευχθεί όμως  ένα τέτοιο σενάριο αυτό θα είναι ένα διεθνές σκάνδαλο. Ελπίζω ότι οι πληροφορίες αυτές είναι αναληθείς, αλλά κανείς δεν μπορεί να μας  απαντήσει προς το παρόν».

axiomatikoi-600x300

Η αίσθηση στον «αέρα» είναι ότι η χώρα μας θα δεχθεί πολύ σύντομα πολύ μεγάλες πιέσεις από την Άγκυρα για το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών,  οι οποίοι φοβούμενοι τα αντίποινα αυτομόλησαν στην ουσία στην ΕΕ.

Οι εκατοντάδες φωτογραφίες του τουρκικού τύπου με τα εξευτελιστικού τύπου βασανιστήρια των συμμετεχόντων του πραξικοπήματος,  έχουν κατακλύσει εδώ και ημέρες τα διεθνή  ΜΜΕ.

Το θέμα όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι ενδεχομένως ούτε η τύχη των οχτώ Τούρκων αξιωματικών και υπαξιωματικών του ελικοπτέρου, αλλά η προκλητική  εξαγωγή από τους Τούρκους ενός δικού τους προβλήματος  , το οποίο μετέτρεψαν " εν ριπή οφθαλμού"   σε τρομερό στρατηγικό «όπλο». Έτσι θα δύναται η Άγκυρα να  κατηγορεί τις κυβερνήσεις των χωρών των Βαλκανίων, σε περίπτωση μη εκδόσεως  του υπόπτου, δρώντας  όπως ακριβώς συμβαίνει με τους πρόσφυγες/μετανάστες.

Με λίγα λόγια όποιος θα «βαφτίζεται» δικαίως ή αδίκως «γκιουλενιστής» σε οποιαδήποτε χώρα στην περιοχή μας συμπεριλαμβανομένης και  της Ελλάδος, θα πρέπει να παραδίδεται στις τουρκικές αρχές, άμεσα μέσα σε χρόνο ρεκόρ, αλλιώς οι σχέσεις με την χώρα αυτή θα «επιδεινώνονται» επικίνδυνα.

Επισημαίνεται ότι για μια φορά ακόμη η Τουρκία δημιουργεί μια κατάσταση στα Βαλκάνια που όμοια της υπήρξε μόνο,  την εποχή των βαλκανικών πολέμων.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...