Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΠΟΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ! Συριακή αντεπίθεση στο Χαλέπι εξαφάνισε πάνω από 70 αντάρτες ενώ 6 ρωσικά Tu-22M3 κονιορτοποίησαν τα πάντα

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Έξι ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 χτύπησαν πριν από λίγο την συγκέντρωση των δυνάμεων του ISIS που επιδίωκε το ρωσικό επιτελείο,   στα ανατολικά και βόρειο-δυτικά της Παλμύρας στη Συρία, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Άμυνας.

 «Στις περιοχές της Παλμύρας και  του  Αράκ καταστράφηκαν τα σημεία ελέγχου καθώς και εγκαταστάσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών, όπως υπόγειες αποθήκες πυρομαχικών και όπλων, τρία οχήματα μάχης πεζικού, 12  οχήματα με βαριά πολυβόλα, ενώ σκοτώθηκε και ένας μεγάλος αριθμός του προσωπικού του εχθρού»,  αναφέρεται στο δελτίο του  ρωσικού υπουργείου άμυνας.

1464632936

Ο συριακός στρατός από την άλλη πλευρά,  ενισχυμένος και με τους 2000 άνδρες της Χεζμπολάχ, ξαναπήρε στο "φαλάγγι"  τους τζιχαντιστές  καταφέροντας επί αυτών μεγάλες απώλειες και «σκοτώνοντας» το ήδη πεσμένο ηθικό τους.

Στις σημερινές απώλειες προσμετρούνται μέσα στην πόλη του Χαλεπίου σχεδόν 70 ισλαμιστές μαχητές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες  που ήρθαν σήμερα το πρωί από το  Χαλέπι, οι συριακές δυνάμεις σκότωσαν 69 τρομοκράτες στις σκληρές  συγκρούσεις με τους τζιχαντιστές,  οι οποίοι συσπειρώθηκαν κάτω από τον κίνδυνο που πρεσβεύει ο συριακός στρατός και η Χεζμπολαχ .

Την ίδια στιγμή συριακά και ρωσικά αεροσκάφη  σφυροκοπούν ανελέητα τις συγκεντρώσεις των τζιχαντιστών  τις οποίες  επιδίωκαν να κάνουν οι Σύροι , πέφτοντας στην παγίδα  οι διάφορες ομάδες των ανταρτών  της Jaish Al Fatah  με τους υπόλοιπους,  στις περιοχές  Ιντλίμπ, Αλ-Μανσούρ, Α-Rashideen, και Khan al-Assal, δυτικά του Χαλεπίου.

Οι  επιθέσεις των συριακών και ρωσικών αεροσκαφών  ήρθαν  μετά την απώθηση των συριακών δυνάμεων  και την διάνοιξη ενός περάσματος  στην ανατολική πλευρά του Χαλεπίου από τους τζιχαντιστές.

Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε αργότερα η οργάνωση  Jaish Al Fatah  δεν μπόρεσε να  χρησιμοποιήσει την διέλευση,  λόγω του πλήρους ελέγχου του συριακού στρατού μέσω της αεροπορίας πάνω από την περιοχή.

Τα συριακά στρατεύματα , τα οποία υποστηρίζονται  από Ιρανούς και Λιβανέζους , παλεύουν λυσσαλέα  για να ανακτήσουν  την στρατηγική  πόλη του Χαλεπίου από τις ισλαμικές  τρομοκρατικές ομάδες.

Οι συριακές δυνάμεις ασφαλείας περικύκλωσαν το Χαλέπι στις 17 Ιουλίου, και αναμένεται σύντομα θα την καταλάβουν δίνοντας ένα  καίριο πλήγμα στον ISIS .

https://youtu.be/XZ_FsNjkvss

 

https://twitter.com/Souria4Syrians/status/761903314455949312

https://youtu.be/hOiHhrfqIRo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...