Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Πλαστά διαβατήρια για τους τρομοκράτες του ISIS βρέθηκαν στα ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνούς τύπου η υπηρεσία αντιτρομοκρατίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντόπισε  πλαστά διαβατήρια που προορίζονταν  για μέλη της ομάδας ισλαμικού κράτους, σε  ελληνικά στρατόπεδα προσφύγων, γράφει η ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Η πληροφορία από μόνη της έχει κινητοποιήσει ήδη τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας για την διεξαγωγή  ακόμη πιο επισταμένης έρευνας,  για την αποκάλυψη όλων "διακλαδώσεων" του τεράστιου αυτού κυκλώματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αξιωματούχοι από την Europol διεξήγαν ενδελεχή έρευνα σχετικά με τη διακίνηση των πλαστών εγγράφων που αφορούσαν για τον Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σε τέσσερις χώρες, το Ιράκ, τη Συρία, την Ελλάδα και την Αυστρία, σε μια προσπάθεια να αποκαλυφθεί η διαδρομή διακίνησης  πλαστών εγγράφων, καθώς  και το  πώς χρησιμοποιείται αυτή  για να παραβιαστούν τα ευρωπαϊκά  σύνορα.

Η έρευνα αποκάλυψε  πληροφορίες  σχετικά με το πώς οι πιθανοί τρομοκράτες από τη Συρία και το Ιράκ αποφεύγουν τους κυβερνητικούς ελέγχους στην Ελλάδα.

Αυτό που αποκαλύφθηκε  ήταν ότι οι ισλαμιστές τρομοκράτες  κρύβονταν  μεταξύ των προσφύγων και χρησιμοποιώντας πλαστά  συριακά διαβατήρια περνούσαν προς την Αυστρία και στην συνέχεια σε άλλα μέρη της Ευρώπης.

«Συγκεκριμένα έχουν εντοπιστεί πλαστά διαβατήρια στα στρατόπεδα προσφύγων στην Ελλάδα,  που προορίζονταν για τα υποτιθέμενα μέλη του ISIS (ISISl)», αναφέρει η εφημερίδα La Stampa.

Τουλάχιστον δύο από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι είναι πιστοποιημένο ότι χρησιμοποίησαν πλαστά ελληνικά διαβατήρια.

Το άρθρο της ιταλικής εφημερίδας δόθηκε στη δημοσιότητα εν μέσω νέων ανησυχιών για το  νέο κύμα  αφίξεων στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα.

Συνολικά 58.000 μετανάστες ευρίσκονται  στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της διαδρομής των «Δυτικών Βαλκανίων» από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Η ουσία όμως είναι ότι η χώρα μας αποτελεί  χώρα ΤΡΑΝΖΙΤ από την οποία διέρχονται ενδεχομένως δεκάδες τρομοκράτες για την Ευρώπη .

Επίσης αποκαλύπτεται ο τεράστιος κίνδυνος που εγκυμονεί για την ελληνική κοινωνία, η  περίπτωση "προβλημάτων " από  την   μαζική παρουσία τόσων χιλιάδων προσφύγων/μεταναστών  σε στρατόπεδα κοντά σε πόλεις, με οποιαδήποτε πρόσχημα  και αφορμή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...