Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Οι Ρώσοι επικαλούνται το ελληνικό Πεντάγωνο σχετικά με την ανύπαρκτη πτήση τουρκικών F-16 που «σημάδευαν» τον Ερντογάν

To  ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, επικαλείται πηγή στο  υπουργείο εθνικής άμυνας της χώρας μας, η οποία  διαψεύδει τη δημοσίευση τουρκικών και δυτικών μέσων ενημέρωσης, περί  προσπαθειών  των επαναστατών να καταρρίψουν το αεροσκάφος του Τούρκου Προέδρου  Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια μιας απόπειρας πραξικοπήματος το βράδυ της 16 Ιουλίου .

Πηγή στο ελληνικό υπουργείο άμυνας είπε στο RIA Novosti ότι δεν υπήρχαν  πτήσεις από τουρκικά μαχητικά στην περιοχή του πραξικοπήματος  μέσα στη νύχτα.

«Τα στρατιωτικά ραντάρ μας που επιτηρούν ολόκληρη την περιοχή δεν ανέφεραν την ύπαρξη τουρκικών ή άλλων αεροσκαφών. Το μόνο που  είδαμε ήταν το αεροπλάνο του Ερντογάν ..», φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

87-0018

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι κατά τη διάρκεια των απόπειρα πραξικοπήματος, οι  επαναστάτες έκαναν  χρήση μαχητικών αεροσκαφών F-16, τα οποία είχαν σκοπό να καταρρίψουν το αεροσκάφος  του Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από την  Μαρμαρίδα στην Κωνσταντινούπολη, αλλά αυτό δεν έγινε λόγω έλλειψης καυσίμων.

Δυτικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κοντά στο αεροσκάφος  του Ερντογάν εκείνη την χρονική στιγμή πετούσαν  δύο F-16 .

Το τουρκικό Προεδρικό Gulfstream πέταξε στην Κωνσταντινούπολη από το αεροδρόμιο Dalaman, περίπου μία ώρα μακριά από την  Μαρμαρίδα,  στις  22,40 στις 15 Ιουλίου. Κατά την πορεία του  και την προσέγγιση του στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το προεδρικό αεροπλάνο  πραγματοποίησε ένα τεράστιο  κύκλο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε περιοχή νοτίως της  πόλης .

Σύμφωνα με την πηγή, η ελληνική στρατιωτική μηχανή  από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του πραξικοπήματος  παρακολουθούσε  στενά όλες τις κινήσεις των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η  πηγή δήλωσε στο ρωσικό κανάλι ότι «από το απόγευμα της ίδιας ημέρας υπήρχε  αυξημένη δραστηριότητα του τουρκικού στρατού, αλλά όλα κινούνταν στο εσωτερικό της χώρας και δεν πλησίασαν τις  παραμεθόριες περιοχές με την Ελλάδα στις 15 Ιουλίου».

Σημείωσε επίσης ότι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος δεν υπήρξαν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το ελληνικό Γενικό Επιτελείο  Άμυνας , την τελευταία φορά που το τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος παραβίασε τον ελληνικό εναέριο χώρο ήταν την 14η  Ιουλίου. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2016 όμως  συνέβησαν περισσότερες από χίλιες παραβιάσεις του εναέριου χώρου.

Αυτά για τα τουρκικά παραμύθια της χαλιμάς περί  αεροσκαφών και άλλα τέτοια .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...