Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Τουρκία απέστειλε άλλη μια μονάδα με άρματα μάχης Leo 2A4 στην Συρία - Διευρύνει το πολεμικό μέτωπο προς Χαλέπι - Εκτάκτως στην Άγκυρα ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ (εικόνες)


Εκατοντάδες άρματα μάχης Leopard 2A4 μεταφέρει ο τουρκικός στρατόςστα βόρεια της Συρίας, όπου διεξάγεται η επιχείρηση εναντίον των δυνάμεων του  «ισλαμικού  κράτους»,  σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων .

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ρωσία η οποία βλέπει την Τουρκία να αθετεί την στρατιωτική συμφωνία και να δείχνει ότι θέλει να προχωρήσει βαθιά στο συριακό έδαφος προς Χαλέπι και Ράκκα. Aυτό δείχνει και ο οθωμανικός ύμνος που θα ακούσετε στο βίντεο παρακάτω.

Tις τουρκικές δυνάμεις στην Jarabulus επισκέφτηκε ο Τούρκος στρατηγός και διοικητής των ειδικών δυνάμεων, Zekai Aksakallı.

Για το λόγο αυτό ο Ρώσος Α/ΓΕΕΘΑ, Valery Gerasimov, μεταβαίνει αύριο εκτάκτως στην Τουρκία για να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογο του, Χουλουσί Ακάρ, την επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη".

Η επιχείρηση  για την απελευθέρωση της πόλης Dzharablus ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί. Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν με αεροπορικές επιδρομές τις θέσεις των ισλαμιστών σε συνδυασμό με μπαράζ πυροβολικού.

«Τουλάχιστον άλλα δέκα άρματα μάχης εισήλθαν σήμερα  Πέμπτη από τα  τουρκικά σύνορα στην Συρία»,αναφέρουν δημοσιογράφοι στην περιοχή .

Η Άγκυρα έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη  τουρκικών αρμάτων στη βόρεια Συρία , αναφέρει το Reuters.

«Περισσότερα από 20 τουρκικά άρματα μάχης ευρίσκονται τώρα στην Συρία, επιπλέον αναμένεται η ενίσχυση με επιπλέον ΤΟΜΑ  εάν αυτό κριθεί  απαραίτητο»,  δήλωσε  ανώτερος εκπρόσωπος των τουρκικών αρχών.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα  στρατιωτικές πηγές τόνισαν  νωρίτερα ότι αυτό που συμβαίνει δεν είναι μια κανονική «εισβολή» με σκοπό την κατάληψη εδάφους στη Συρία, αλλά αφορά την προσπάθεια διάνοιξης ενός «διαδρόμου» για τις μετριοπαθείς συριακές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να ανακαταλάβουν την πόλη Dzharablus από τους τρομοκράτες.

Υπενθυμίζουμε ότι η  Δαμασκός αποκάλεσε την τουρκική επιχείρηση "Ασπίδα του Ευφράτη"  ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

 

https://twitter.com/metesohtaoglu/status/768756650006241280

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ