Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! «Αμόλυσαν» Ταξιαρχίες πυραύλων «Ισκαντέρ» οι Ρώσοι απέναντι από την Βαλτική για …ασκήσεις!

Σήμερα το πρωί , Ταξιαρχίες  επιχειρησιακών-τακτικών πυραύλων  "Ισκαντέρ" μετακινήθηκαν μετά από εντολή της  ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης της δυτικής περιφέρειας στην περιοχή του Πσκώφ , δίπλα στα σύνορα με την Βαλτική.

Πρόκειται σαφώς για νέα κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή με «κινήσεις» εκατέρωθεν.

Η μετακίνηση των τρομερών αυτών πυραυλικών συστημάτων έχει σημάνει συναγερμό τόσο στις χώρες της περιοχής, όσο και στο ΝΑΤΟ.

Η εμβέλεια  και η θανατηφόρα  αποτελεσματικότητα των ρωσικών Iskander –M είναι παροιμιώδης στους κύκλους των ανωτάτων αξιωματικών της συμμαχίας.

ISKADER8L

Οι πύραυλοι Iskander-M, διαθέτουν βεληνεκές μάχης  400-500 χλμ. και στην απόσταση αυτή κονιορτοποιούν τα πάντα γύρω τους τόσο σε βάθος όσο και σε έκταση.

«Η κινητοποίηση των πυραύλων αυτών πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ασκήσεων των δυνάμεων του  Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στην περιοχή Πσκώφ»  είπε στο RIA Novosti ο επικεφαλής του Τύπου  της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας συνταγματάρχης Igor  Mugin.

Υπενθυμίζουμε ότι στην ιδία περιοχή  όλως τυχαίως έχει έδρα η πλέον επίλεκτη ρωσική 98η αερομεταφερόμενη μεραρχία, που αποτελεί το πανίσχυρο «βραχίονα» επέμβασης του ρωσικού γενικού επιτελείου  παντού στον πλανήτη  .

Στην περιοχή, σύμφωνα με τους Ρώσους  ήδη ίπτανται drones τα οποία καθορίζουν τις ακριβείς συντεταγμένες των στόχων που θα χτυπήσουν στην συνέχεια οι πύραυλοι Isklander -M,  σε μια σαφέστατη επίδειξη ισχύος της Μόσχας σε Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία.

λήψη

Η προχθεσινή  υπόμνηση του Γερμανού ΑΓΕΑ, σύμφωνα με άρθρο που πρώτοι μεταδώσαμε στο pentapostagma.gr  για τοποθέτηση πυραύλων Patriot στις χώρες της Βαλτικής , πήρε «ταχύτατη «απάντηση» από τον Β.Πούτιν.  

«Την καθορισμένη ώρα, θα πραγματοποιηθούν οι υπολογισμοί και οι εκτοξεύσεις των πυραύλων cruise από τις θέσεις εκκίνησης», δήλωσε ο συνταγματάρχης  Mugin και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.

Οι ασκήσεις των συλλογικών δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του οργανισμού CTO με την ονομασία «Αλληλεπίδραση-2016» ξεκίνησαν στις 16 και θα διαρκέσουν έως τις  18 Αυγούστου στις περιοχές του Πσκώφ  και του Λένινγκραντ. Στην άσκηση συμμετέχουν 6.000 στρατιώτες.

https://youtu.be/y4OkG7Bmc4w

https://youtu.be/FM22gWPUznw

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές