Αρχείο

Δεν μας έφταναν οι πρόσφυγες/μετανάστες τώρα θα έχουμε και Τούρκους πολίτες να ζητούν άσυλο

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει σήμερα την περίπτωση των επτά  Τούρκων υπηκόων που αιτούνται ελληνικού ασύλου , συνδέοντας απευθείας τους ίδιους με το πραξικόπημα της 15η Ιουλίου, κάτι που αποτελεί ένα εξαιρετικά επικίνδυνο γεγονός για την χώρα μας.

Σε πρόσφατο άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Τουρκικό κέντρο στρατηγικών μελετών: «Υπάρχουν φήμες για φυγάδευση κάποιων από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς»-Προάγγελος πιέσεων σε Ελλάδα), είχαμε αναφέρει ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του  τουρκικού κέντρου στρατηγικών μελετών Βαλκανίων και ταυτόχρονα  Βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος  AKΡ , Ριφάτ Σαίτ,    η οργάνωση του Γκιουλέν έχει  στα Βαλκάνια μια πολύ καλή δομή ενώ στην ίδια γεωγραφική περιοχή «συσσωρεύονται» πολλά μέλη της οργάνωσης που έχουν τραπεί σε φυγή από την Τουρκία.

«Αναμένουμε όμως ότι οι βαλκανικές χώρες να δράσουν ως φίλοι και οι γείτονες της Τουρκίας » είχε δηλώσει ο ίδιος .

Έτσι εκτιμάμε ότι και οι επτά Τούρκοι πολίτες που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, και οι οποίοι οι Τούρκοι τους εμπλέκουν ευθέως  με το πραξικόπημα της  15ης  Ιουλίου,  θα αποτελέσουν θέμα «τριβής» ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι οι επτά Τούρκοι «πιστεύεται ότι ελέγχονται από το κίνημα του  ιεροκήρυκα Fethullah Gülen».

Αυτή κατηγορία φτάνει και περισσεύει για να στιγματιστεί κάποιος Τούρκος πολίτης τόσο εντός όσο και εκτός χώρας .

Ένα ζευγάρι, είναι καθηγητές πανεπιστημίου μαζί  με τα  δύο παιδιά τους ήρθαν,  κάνοντας αίτηση για άσυλο στην Αλεξανδρούπολη, με την οικογένεια να εισέρχεται  παράνομα στη χώρα από την βορειοανατολική σύνορα.

Όλοι οι αιτούντες ασύλου  έχουν τουρκικά διαβατήρια, αλλά μόνο ένας έχει βίζα ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης .

Επίσης τρεις Τούρκοι  επιχειρηματίες έχουν φτάσει στο νησί της Ρόδου,  αναζητώντας επίσης το άσυλο.

Μόνο ένας από τους επιχειρηματίες είχε βίζα και έγκυρο διαβατήριο , συμπληρώνεται από τον τουρκικό  τύπο.

Η παράνομη είσοδό τους στην Ελλάδα σημαίνει ότι όλοι,  και οι επτά   θα κληθούν να εμφανιστούν ενώπιον  του εισαγγελέα και κατά πάσα πιθανότητα θα κατηγορηθούν  με παράνομη είσοδο, γεγονός που θα τους επιτρέψει να υποβάλλουν αίτηση ασύλου, τονίζει η τουρκική εφημερίδα  .

Το περιστατικό έρχεται εν μέσω του αιτήματος  έκδοσης της Τουρκίας για  τους οκτώ αξιωματικούς του στρατού με την υποψία της συμμετοχής στο αποτυχημένο πραξικόπημα από την Ελλάδα.

Είχαμε τα δικά μας προβλήματα αποκτήσαμε και άλλα με την παράνομη είσοδο Τούρκων στην χώρα μας , και το θέμα είναι ότι δεν θα είναι   η τελευταία περίπτωση που θα αντιμετωπίσουμε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές