Εθνικά θέματα

Για ποιά ακριβώς Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την πΓΔΜ εκφράζει την ικανοποίηση του ο ΥΦΕΞ;

Ο υφυπουργός  Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης, δήλωσε ότι η εφαρμογή των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την πΓΔΜ, δείχνει ότι οι δύο χώρες μπορούν να ζήσουν και να συζητήσουν όλα τα  θέματα που τους απασχολούν σε πλήρη  αρμονία.

Σε μια συνέντευξη του αναφέρει ο σκοπιανός τύπος, ο κ.  Ξυδάκης εξήρε τα κοινά μέτρα που αποσκοπούν στην επίλυση μια σειρά πρακτικών  ζητημάτων , χωρίς να «αγγίζουν» όμως την διαφωνία του ονόματος που έχει κλονίσει τις σχέσεις μεταξύ πΓΔΜ και την Ελλάδα για δεκαετίες.

"Αυτή είναι μια περίπτωση αμοιβαίας καλής θέλησης", δήλωσε ο κ. Ξυδάκης.

«Ο ίδιος,  ο οποίος προέρχεται από το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνει τα συνήθη ελληνικά θέματα συζήτησης με την ΠΓΔΜ . Στη συνέντευξη, ο ίδιος κατηγορεί την χώρα μας για την υιοθέτηση «εξτρεμιστικής  υπερεθνικιστής ιδεολογικής κατάχρησης της ιστορίας και για αλυτρωτικές  υπερβολές ...», αναφέρουν ανώνυμες σκοπιανές  πηγές .

Ο κ. Ξυδάκης κατηγορεί επίσης τους Σκοπιανούς  για την τοποθέτηση ενός  φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα για τον έλεγχο και την διακοπή της ανεξέλεγκτης ροής των μεταναστών και των προσφύγων.

Η ουσία είναι ότι τα Σκόπια για να ζήσουν «αρμονικά» με την Ελλάδα  πρέπει να  αποκηρύξουν πλήρως  καταρχήν την ονομασία της χώρας τους , αποκηρύσσοντας μαζί όλα τα αλυτρωτικά σχέδια τους για την πανάρχαια ελληνική Μακεδονία.

Στην  συνέχεια να βρουν «άκρη» με το μισό κομμάτι της χώρας τους που κατοικείται από αμιγή αλβανικό πληθυσμό , ο οποίος κινείται με σκοπό την αυτοδιάθεση και την ανεξαρτητοποίηση.

Όταν μπορέσουν να λύσουν αυτά τα προβλήματα τους τότε θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά και φιλικά ως δύο καλοί γείτονες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ