Αρχείο

Γεμάτο πράκτορες το facebook - Το παίζουν φίλοι

Μήπως έχετε έναν πράκτορα του FBI στην λίστα των φίλων σας στο facebook;

Και όμως, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν χιλιάδες που «κινούνται» σε αυτό.

Μήπως αποδεχτήκατε προτάσεις φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζατε;

Τότε, ίσως να μην πρόκειται για άτομα που σαν γνώρισαν σε ένα πάρτι αλλά για πράκτορες του FBI ή άλλων οργανώσεων, οι οποίοι παριστάνουν κάποιον άλλον και διεισδύουν στην λίστα φίλων σας και στις προσωπικές σας πληροφορίες.

Η NSA, το FBI και άλλες υπηρεσίες συνεργάζονται -τουλάχιστον- από τον Οκτώβριο του 2010, προκειμένου να αναπτύξουν τεχνικές, ώστε να μετατρέψουν το facebook σε εργαλείο απόλυτης παρακολούθησης.

Ο επικεφαλής των wikileaks, Julian Assange, προειδοποίησε αυτόν τον μήνα πως το facebook είναι μία «φρικτή μηχανή παρακολούθησης» και αποκάλυψε πως η ιστοσελίδα έχει ένα Interface, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να χρησιμοποιείται από τις μυστικές υπηρεσίες.

Έγγραφα, τα οποία δόθηκαν μαζί στο βιβλίο του δημοσιογράφου Glenn Greenwald «Δεν υπάρχει μέρος να κρυφτείς», αποκάλυψαν την συνεργασία NSA και FBI παρακολούθησης των ιδιωτικών συζητήσεων στο facebook, των προσωπικών φωτογραφιών, της συλλογής ip διευθύνσεων και γενικά της συγκέντρωσης πληροφοριών για κάθε χρήστη.

Εν ολίγοις λαμβάνει χώρα τεράστιο φακέλωμα, με τους χρήστες να δίνουν απλοχερα πληροφορίες, προκειμένου να δειχθούν στους φίλους τους.

Αυτό φυσικά γίνεται σε συνεργασία με τον αμερικανοεβραίο δημιουργό του εν λόγω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Mark Zuckerberg, παρότι ο ίδιος ισχυρίζεται πως οι τεχνικοί του κάνουν δήθεν τα πάντα, προκειμένου να υπάρχει ασφάλεια.

Έγγραφα από την NSA καθιστούν οδυνηρά σαφές πώς οι οργανισμοί συνέλεξαν πληροφορίες από το facebook μέσω της χρήσης του δημοφιλούς δικτύου διανομής περιεχομένου Akamai!

Η NSA αλλά και η αγγλική υπηρεσία κατασκόπων GCHQ συνεργάστηκαν, προκειμένου να αποκτήσουν υλικό από τα προφίλ και τις φωτογραφίες χρηστών, μεταξύ άλλων, με την εξάπλωση Malware!

Πηγή: el.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ