Αρχείο

Βούλγαρος πολιτικός : «Ο Πούτιν είναι ο νέος αυτοκράτορας, και ο Ερντογάν ο νέος Σουλτάνος» - Διχασμένη η Βουλγαρία ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-Ρωσία

«Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να γίνει ο νέος Ρώσος αυτοκράτορας, ενώ  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο νέος Σουλτάνος της Τουρκίας. Πρόκειται για δύο αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να ανακτήσουν την επιρροή στις χώρες τους αλλά και στα Βαλκάνια», είπε σε μια εκπομπή της βουλγαρικής τηλεόρασης bTV, ο Βούλγαρος αντιπρόεδρος  του κόμματος  GERB Μεθόδιος Αντρέεφ .

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας πρέπει να εξεταστεί υπό στρατηγικό πρίσμα , επειδή Μόσχα θα την  «χρησιμοποιήσει»  για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη και στο ΝΑΤΟ.

«Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ. Ερντογάν είναι ένας αυταρχικός ηγέτης, αλλά όχι ηλίθιος, διότι γνωρίζει ότι διαθέτει το μεγαλύτερο «στρατηγικό όπλο» της Τουρκίας, το οποίο  είναι τα εκατομμύρια των προσφύγων,  και ο Σουλτάνος ποτέ δεν θα επιτρέψει την « χρήση του», εκτός εάν οι περιστάσεις τον  υποχρεώσουν να το πράξει», εξήγησε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του βουλγαρικού κόμματος GERB .

«Αν δείξουμε ότι είμαστε φοβισμένοι από αυτήν την πίεση, τότε οι απειλές θα συνεχιστούν» , τόνισε ο ίδιος .

"Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος  δικαίου και η χώρα μας  η Βουλγαρία , η οποία αποτελεί  μέρος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δεν πρέπει να φοβάται  τίποτα και από κανέναν.  Μπορούμε να κερδίσουμε πολλά αν γνωρίσουμε την ιστορία μας καλύτερα, και θυμηθούμε για παράδειγμα ότι ο Βούλγαρος Τσάρος  Boris III έσωσε τους  Βουλγάρους  Εβραίους, αν και ήταν «στριμωγμένος  από δύο δικτάτορες, τον  Στάλιν και τον Χίτλερ», συνέχισε ο Αντρέεφ.

Όσον αφορά τις επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία ο Αντρέεφ, είπε ότι «σαφώς και ο πρώην Πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ (νυν κόμμα  ABV)  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ρωσία , έλαβε το «χρίσμα» από τον Ρώσο Πρόεδρο Β.Πούτιν».

Ο ίδιος  δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Γκεόργκι Παρβάνοφ είναι ο άνθρωπος του Πούτιν στη Βουλγαρία, για αυτό και η χώρα θα έχει πολλά δεινά.

Αυτήν την στιγμή στην γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν «δύο κατευθύνσεις», η μία είναι φίλα προσκείμενη στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς και η άλλη υπακούοντας στην «σλαβική αδελφότητα» «στρέφει το βλέμμα της» στην Ρωσία.

Η αμερικανόφιλη πτέρυγα εκφράζεται από τον πρώην πυγμάχο και νυν Πρωθυπουργό Μ.Μπορίσωφ, δεν "αγκαλιάζει" την βουλγαρική κοινωνία στο σύνολο της. Οι Βούλγαροι πολίτες , ο στρατός και μια μεγάλη μερίδα της πολιτικής ελίτ προσδοκά την ρωσική παρουσία στην χώρα.

Αυτή η εσωτερική σύγκρουση είναι πλέον έκδηλη στην βουλγαρική κοινωνία και θα «εκφραστεί» λίαν συντόμως στις προσεχείς εκλογές με θεματικά αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...