Κόσμος

Αυτό το Συνονθύλευμα είναι ο Στρατός του Ερντογάν !!!

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Πραγματικά ο Ερντογάν δεν ξέρουμε πως αισθάνεται για τον στρατό του,  αλλά η εικόνα που παρουσιάζουν οι τουρκικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Συρία για απελευθέρωση της Τζαραμπλούς, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι όλη η επιχείρηση ήταν ένα καλοστημένο φιάσκο ώστε να μπει στο παιχνίδι η Τουρκία σε βάρος των Κούρδων και  να ικανοποιηθεί ο Ερντογάν καθόσον αυτός ο στρατός δεν είναι ικανός ούτε με άοπλους να τα βάλλει. Μάλιστα αν ισχύει και η πληροφορία ότι άρχισαν να σκοτώνονται και μεταξύ τους, σε λίγο θα έχουν διαλυθεί ατάκτως.

συνονθύλευμα 1

Έτσι, το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) εγκατέλειψε δίχως μάχη τη συριακή πόλη Τζαραμπλούς (στη δυτική όχθη του Ευφράτη δίπλα στα σύνορα) στον τουρκικό στρατό και στους «μετριοπαθείς» τζιχαντιστές συμμάχους του. Η εικόνα των τουρκικών δυνάμεων, σύμφωνα με φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, είναι ατάκτου συνονθυλεύματος με στρατιώτες να κοιμούνται στους δρόμους χωρίς καμία στρατιωτική δομή, μέτρα ασφαλείας ή πειθαρχία.

συνονθύλευμα 2

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANHA, μισθοφόροι τζιχαντιστές της Τουρκίας, από αυτούς που έντυσε στρατιώτες ο Ερντογάν για να εισβάλει την Τετάρτη 24 Αυγούστου στη Συρία, στα πλαίσια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», άνοιξαν πυρ και σκοτώθηκαν μεταξύ τους μέσα στην πρόσφατα «απελευθερωμένη» πόλη της Τζαραμπλούς.

συνονθύλευμα 3

Θεωρούμε ότι σε περίπτωση που η είδηση επαληθευτεί θα πρόκειται για σοβαρότατη κρίση στους Τούρκους εισβολείς και θα αποτελέσει ίσως απαρχή της διάλυσης τους χωρίς αντίπαλο. Τουλάχιστον ας διαλυθούν από μόνοι τους αφού οι μεγάλοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ