Αρχείο

ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ! Με εντολή Πούτιν ενισχύεται η Σερβική αεροπορία με 6 μαχητικά MIG-29 λόγω ενίσχυσης με αμερικανικά ελικόπτερα της Κροατίας

Όξυνση της καταστάσεως μεταξύ Σερβίας και Κροατίας  δημιουργήθηκε από την δωρεά αμερικανικών ελικοπτέρων στην Κροατία, κάτι που θεώρησε η Σερβία ως άμεση απειλή για την ασφάλεια της .

Ο Σέρβος πρωθυπουργός Vučić βρέθηκε προ μεγάλης προ μεγάλης εκπλήξεως όταν έλαβε επίσημες πληροφορίες σχετικά με την παράδοση των αμερικανικών ελικοπτέρων στους Κροάτες .

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε αμέσως προσωπική εντολή  προς τον υπουργό άμυνας Σεργκέι Σοιγκού,  το συντομότερο δυνατό χρόνο η σερβική  πολεμική αεροπορία   να παραλάβει έξι νέα εκσυγχρονισμένα   αεροσκάφη MIG-29 ,  τα οποία είναι εξοπλισμένα με τα πιο σύγχρονα συστήματα, αναφέρει ο σερβικός τύπος.

Η  απόφαση αυτή του Ρώσου Προέδρου  ήρθε αμέσως μετά το τέλος της περασμένης εβδομάδας, όταν  οι Αμερικανοί παρέδωσαν στους Κροάτες το πρώτα πέντε από τα  16 ελικόπτερα τύπου  "Kiowa" για την ενίσχυση των κροατικών ενόπλων δυνάμεων.

Όταν έλαβε την επίσημη επιβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την  Κροατία με επιθετικά ελικόπτερα , ο Πρόεδρος της Ρωσίας διέταξε την άμεση βοήθεια προς τη Σερβία.

Καλά πληροφορημένες διπλωματικές πηγές υποστηρίζουν ότι ο Σοιγκού  έχει ήδη υπογράψει την απόφαση για την  μεταφορά στην  Σερβία των  αεροσκαφών  MIG-29  και ότι η όλη διαδικασία απλά θα υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Από την άλλη πλευρά, από την κορυφή της σερβικής  κυβέρνησής έρχονται πληροφορίες ότι η συμφωνία με την Μόσχα για τα αεροσκάφη MIG-29 είναι μόνο η αρχή .

« Η αλήθεια είναι ότι η Ρωσία θα  βοηθήσει σημαντικά στον εξοπλισμό του σερβικού στρατού,  αποθαρρύνοντας ακόμη  περισσότερο τις πραγματικές απειλές από τους Κροάτες», δηλώνει ένας εκ των συνεργατών του Σέρβου  πρωθυπουργού Βούτσιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση των ΗΠΑ να παραδώσει επιθετικά  ελικόπτερα στην  Κροατία αποκαλύπτει τις  πολύ επικίνδυνες προθέσεις της Ουάσιγκτον για τον νέο ρόλο του  Ζάγκρεμπ .

«Περιμένετε να πάρουν οι  Κροάτες και τα 16 επιθετικά ελικόπτερα τύπου  "Kiowa" για να αντιδράσουμε ; Τα επιθετικά ελικόπτερα προορίζονται για την εξουδετέρωση του   σερβικού πεζικού στο έδαφος. Εναντίον του οποίου ακριβώς στοχεύουν οι  Κροάτες με την χρήση  των ελικοπτέρων «Kiova”, τονίζει ο Σέρβος  ανώνυμος αξιωματούχος.

Putin-kremlin-ru-e1470132564258

«Υπάρχουν σχέδια που θα εξωθούσαν τον  κροατικό στρατό  να επιτεθεί στην  Σλοβενία, την Αυστρία και την Ουγγαρία; Σαφώς όχι διότι όλες αυτές είναι  χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Είναι προφανές ότι το μόνο την  Σερβία και την Βοσνία (σερβικό κομμάτι)  RS,έχουν στοχοποιήσει  οι Κροάτες ως  απειλή», συνεχίζει ο Σέρβος αξιωματούχος  .

Το 2015  οι Κροάτες είχαν ανακοινώσει την απόκτηση και εγκατάσταση  στα σύνορα με τη Σερβία  βαλλιστικών πυραύλων(MLRS)  που θα έθεταν σε απειλή άμεση την πόλη της  Νις. Την περίοδο εκείνη ο Αμερικανός βοηθός υπουργός Άμυνας Μάικλ Κάρπεντερ έδωσε  διαβεβαιώσεις ότι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ δεν σκοπεύουν να εξοπλίσουν με επιθετικά ‘όπλα την Κροατία καθιστώντας την ως απειλή για τη Σερβία.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Ασφάλεια Orhan Draga  εκτιμάει  ότι η Σερβία έχει οπλισμό για βάσιμους λόγους και ανάγκες, ενώ η Κροατία είναι  συνεχώς προκλητική και απειλητική.  

«Θα πρέπει  να επωφεληθεί η Σερβία  από τις φιλικές σχέσεις με τη Ρωσία και την ΕΕ, και  κάτω από ευνοϊκές συνθήκες να προμηθευθεί νέα οπλικά συστήματα . Από την άλλη πλευρά, οι Κροάτες είναι αυτοί που ενεργούν σαν «κακομαθημένοι νέοι»,  είπε ο ίδιος .

Ο Σέρβος διπλωμάτης Ζόραν Μιλιβόιεβιτς εκτιμάει  ότι πάνω από τα Βαλκάνια υπάρχει  σαφώς μια σύγκρουση των μεγάλων δυνάμεων .  Η Ρωσία είναι ένας ανερχόμενος παίκτης στην παγκόσμια σκηνή.

Η Σερβία είναι  στην πρώτη γραμμή του πυρός, όπως  ανέφερε και ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, υπονοώντας τις  χώρες που δεν είναι ακόμη μέλη του ΝΑΤΟ,   μεταξύ των οποίων, εκτός από την Σερβία και την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, είναι η ΠΓΔΜ , η Αρμενία, η Γεωργία και η Μολδαβία.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεώρησαν ότι όσες χώρες «δεν πείθονται» θα πρέπει να εκβιάζονται με άλλον τρόπο, εξ οπλίζοντας τους γείτονές τους . Ως εκ  τούτου αφού δώρισαν οι ΗΠΑ ελικόπτερα στο Ζάγκρεμπ , η Σερβία δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις αγορές της ρωσικού μαχητικά αεροσκάφη", αναφέρει ο ίδιος .

Το βαλκανικό σχέδιο της πυριτιδαποθήκης που λέγαμε σε πλήρη ισχύ από τις μεγάλες δυνάμεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...