Αρχείο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Ξέσπασε άγρια κόντρα μεταξύ των Εβραίων της Ρωσίας και της νέας υπουργού παιδείας με αιτία την σταλινική περίοδο !!

Η ομοσπονδία των  Εβραϊκών Κοινοτήτων  Ρωσίας (FJCR) προέτρεψε την νέα υπουργό παιδείας κ. Olga Vasilyeva να αποσαφηνίσει αμέσως  την στάση της, για την  εποχή της τρομοκρατίας,  υπό τον τότε γγ του ΚΚΣΕ Ιωσήφ Βησαριώνοβιτς Τζουκασβίλι  ή Στάλιν ( ατσαλένιοm στα ρωσικά ) , αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων interfax.

«Ελπίζω στην αποσαφήνιση αυτού του σημαντικού θέματος. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για την  νέα υπουργό να εξηγήσει την στάση της και να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών , επειδή το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας,  όχι μόνο για την εκπαίδευση στη Ρωσία, αλλά για το μέλλον της χώρας γενικότερα», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος της ρωσικής εβραϊκής κοινότητας  FJCR PR Boruch Gorin .

Ο ίδιος τόνισε   κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης σχετικά με τον διορισμό της κ. Vasilyeva , ότι δεν είναι καθόλου αισιόδοξος  για την νέα υπουργό παιδείας της Ρωσίας».

«Αν μιλάμε για την αποτελεσματικότητα της περιόδου Στάλιν και την υπερβολή των ιδεών της ατμόσφαιρας τρόμου που υπήρχαν τότε, αυτή η συζήτηση είναι πολύ γνωστή  σε μένα, γιατί αυτό είναι το ύφος των αρνητών του Ολοκαυτώματος. Δηλαδή κάποιοι  δήθεν στην πραγματικότητα μερικές φορές  ασχολούνται με το Ολοκαύτωμα, αλλά στην ουσία δεν το θεωρούν  και  πολύ κακό, προσπαθώντας μάλιστα να το αποδείξουν  . Οι αρνητές του Ολοκαυτώματος συνήθως ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν οι χιλιάδες Εβραίοι μάρτυρες, ενώ δεν θυμούνται τόσο πολύ,  αριθμούς ή  στοιχεία, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι στην ουσία μια  επαναφορά μιας ατμόσφαιρας  τρόμου και δίωξης μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων»,είπε ο Gorin.

1557

«Ως εκ τούτου, κάθε προσπάθεια για να δείξουμε  μεγαλύτερη κατανόηση για τη εποχή του Στάλιν όπως συμβαίνει συχνά, εμένα με τρομάζει  πολύ, διότι πιστεύω ότι η εποχή του Στάλιν ήταν η πλέον χειρότερη για τη Ρωσία. Μια ολόκληρη τάξη ανθρώπων καταστράφηκε, θανατώθηκε η  ελεύθερη σκέψη, μαζί με τον  μετα-επαναστατικό ενθουσιασμό και αντικαταστάθηκε από τον φόβο της τρομοκρατίας» , συνέχισε ο ίδιος .

Ο ίδιος επισήμανε ότι η κ.  Vasilyeva έχει δηλώσει παλιότερα  φιλική προς αυτό καθεστώς τρομοκρατίας «και δεν έχουμε ακούσει μέχρι τώρα να ανασκευάσει καμία δήλωση της,  γεγονός που αποτελεί  κακό σημάδι».

Ως γνωστό ο Στάλιν και η περίοδο που εγκαινίασε αυτός ο στυγερός δολοφόνος,  στοίχισε την ζωή σε εκατομμύρια Σοβιετικούς πολίτες σε όλα τα επίπεδα,  από τις ένοπλες δυνάμεις τα σχολεία , τα νοσοκομεία,  έως τα χωριά και  τις πόλεις.

Τόσα εκατομμύρια άνθρωποι εκτελέστηκαν , βασανίσθηκαν και διαπομπεύτηκαν με ανύπαρκτες ή κατασκευασμένες κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά η κόντρα ανάμεσα στους Εβραίους της Ρωσίας και την νέα υπουργό παιδείας με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις της , θα επιφέρει σίγουρα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου Β.Πούτιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ