Αρχείο

Απειλούν εκ νέου το ΝΑΤΟ οι Τούρκοι κινούμενοι στα «όρια της αμερικανικής υπομονής»

«Ρωσική ρουλέτα» παίζουν στην κυριολεξία οι Τούρκοι με την βορειοατλαντική συμμαχία σε σχέση με μια σειρά από ζητήματα, αλλά στην ουσία εκβιάζουν για να λάβουν νέα ανταλλάγματα. Το θέμα όμως είναι κατά πόσο οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να τους «κοιτάνε» χωρίς  να κάνουν τίποτα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε  ότι «η Άγκυρα πρέπει να υλοποιήσει αμυντική συνεργασία με χώρες εκτός ΝΑΤΟ, επειδή ορισμένοι δυτικοί εταίροι είναι απρόθυμοι να πουλήσουν εξοπλισμό ( αιχμής) στο  έθνος του ή να ανταλλάξουν  κρίσιμες πληροφορίες, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων  AP.

Ο υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα Bild, είπε ότι η Τουρκία είναι «ένας από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές του ΝΑΤΟ».

Διέψευσε τις πληροφορίες  ότι η Τουρκία θα μπορούσε τελικά να αφήσει τη δυτική συμμαχία, λέγοντας ότι η ιδέα διακινείται από  «αντι-τουρκικούς κύκλους» , όχι από εμάς».

Ζουν στο δικό τους πλανήτη  πραγματικά οι νέο-οθωμανοί και θεωρούν ότι  θα αποτελούν πάντα την «πολύφερνη νύφη» για την δύση.

Νομίζουμε ότι οι ίδιοι έχουν υποπέσει στα ίδια σφάλματα που είχε πέσει και ο Σουλτάνος Αμπντούλ Χαμίτ  με την δύση  στις αρχές της δεκαετίας  και διαλύθηκε η οθωμανική αυτοκρατορία. Τώρα προφανώς σειρά έχει το μόρφωμα που γεννήθηκε με «εξωσωματική» την σκοτεινή εκείνη περίοδο  .

Ο Τσαβούσογλου συνεχίζοντας το παραλήρημα του δήλωσε : «είναι σαφές ότι πρέπει επίσης να συνεργαζόμαστε και  με άλλους εταίρους για την αγορά και την πώληση οπλικών συστημάτων.  Επειδή υπάρχουν εταίροι  του ΝΑΤΟ που, για παράδειγμα, μας  αρνούνται την πώληση συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ή την ανταλλαγή πληροφοριών.».

Όταν η ηγεσία μιας οποιασδήποτε χώρα διακατέχεται από τέτοιες «ιδέες» και συμπεριφορές τότε οι «εξελίξεις» είναι αναπόφευκτες και ραγδαίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...