Αρχείο

Αλβανικά εθνικιστικά σχέδια από πράκτορες στα Βαλκάνια και ο «κίνδυνος από βορρά»

Ο αλβανικός εθνικισμός στα Βαλκάνια ευρίσκεται σε γενική «δραστηριοποίηση» ειδικά το τελευταίο διάστημα . Η προσπάθεια της δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» είναι το όνειρο όλων των Αλβανών στα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες και έγκυρα ΜΜΕ, ο γνωστός  Αλβανός εθνικιστής Tahir Veliu  ανακοίνωσε τα σχέδιά του  να επισκεφθεί το Μαυροβούνιο μέσα σε αυτή την εβδομάδα για να προωθήσει τα εθνικιστικά σχέδια του  για ένα  παν-αλβανικό κράτος στα Βαλκάνια, μετά την «πόρτα που έφαγε» από τις ελληνικές και σερβικές αρχές.

Η χώρα μας και η Σερβία  αρνήθηκαν την είσοδο σε έναν προπαγανδιστή της «Μεγάλης Αλβανίας», γνωστό για τις ακραίες εθνικιστικές απόψεις του.

Πρόκειται για έναν αμφιλεγόμενο Αλβανό πολιτικό και ιστορικό με το όνομα  Tahir Veliu , ο οποίος  ανακοίνωσε μια διαφημιστική εκδήλωση για το βιβλίο του σχετικά με την Μεγάλη Αλβανία στο Μαυροβούνιο στις 20 Αυγούστου 2016.

Η εκδήλωση φέρεται να έχει προγραμματιστεί να λάβει χώρα στην  πόλη  Tuzi όπου ζουν χιλιάδες Αλβανοί , κοντά στην πρωτεύουσα της  χώρας Ποντγκόριτσα.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία του Μαυροβουνίου αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν θα επιτραπεί τελικά η είσοδο  στην χώρα του Αλβανού ιστορικού για να προωθήσει το βιβλίο του.

Ο Tahir Veliu   είναι ο ηγέτης του   Κινήματος  «United Albania» (LSHB) μιας οργάνωσης η οποία «σκοπεύει" να ενώσει όλους τους Αλβανούς σε ένα ενιαίο κράτος.

Η οργάνωση αυτή, εκτός του ότι προωθεί τον εθνικισμό σε κάθε Αλβανό στα Βαλκάνια( ακόμη και στην Ελλάδα) , «προτείνει την δημιουργία μιας  Αλβανίας τα όρια της οποίας θα ανταποκρίνονται  στα ιστορικά της σύνορα, και θα εγγυάται τη μόνιμη σταθερότητα στην περιοχή», έγραψε ο Veliu στην επίσημη ιστοσελίδα του.

« Η οργάνωση United Albania , εκτός από τη διόρθωση των ιστορικών αδικιών εις βάρος των Αλβανών, προωθεί  επίσης το πολιτικό και οικονομικό συμφέρον για ένα καλύτερο μέλλον για τους Αλβανούς», δήλωσε ο Βέλιου.

Την Κυριακή, οι ελληνικές αρχές αρνήθηκαν την είσοδο στον Βέλιου στη χώρα για μια προγραμματισμένη εκδήλωση προώθησης για το βιβλίο του, "Μεγάλη Αλβανία", σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό N1.

Ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ως «persona non grata» λόγω των ισχυρισμών του ότι τμήματα της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου  και της Σερβίας ανήκουν στην Αλβανία".

Στις 7 Αυγούστου, η σερβική αστυνομία απαγόρευσε στον Βέλιου την είσοδο στη χώρα και τον ανακήρυξε «persona non grata» μετά την είδηση ότι το Κίνημα  United Albania ανακοίνωσε την πρόθεση για άσκηση προπαγάνδας στην  πόλη του Πρέσεβο.

Πριν από δύο εβδομάδες, ο Βέλιου επισκέφθηκε την πρωτεύουσα της πΓΔΜ,  Σκόπια, και ανέπτυξε την ιδέα της «φυσικής συνένωσης όλων των αλβανικών εδαφών σε ένα ενιαίο αλβανικό εθνικό χώρας».

Στην ομιλία του, ο Βέλιου είπε ότι η μόνη νόμιμη λύση για το αλβανικό ζήτημα « υπό την κατοχή ενός τεχνητού κράτους των Σκοπίων είναι το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

Σύμφωνα με το σχέδιό του Tahir Veliu και πολλών άλλων , «η Μεγάλη Αλβανία» θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις περιοχές που κατοικούνται από αλβανόφωνους , σε χώρες όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η πΓΔΜ, αλλά  και η Ελλάδα, με το σκεπτικό ότι εκεί ζούσαν κάποτε οι τσάμηδες  οι οποίοι ήταν  πλειοψηφία στο παρελθόν, αλλά  εκδιώχθηκαν τον τελευταίο αιώνα.

Στο πλαίσιο αυτό προς την ορθή κατεύθυνση είναι μια  σειρά δράσεων τις οποίες ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο άμυνας χθες.

Ο ελληνικός στρατός  στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, στο πλαίσιο της εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας , θα αναπτύξει δράσεις  για την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας και εξύψωσης του ηθικού στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών των βορείων συνόρων μας.

Με τις εν λόγω δράσεις, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των μέτρων επιτήρησης της μεθορίου και η επίδειξη παρουσίας και φυσικά αποτροπής στα βόρεια σύνορα μας, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Ο από βορρά κίνδυνος και ειδικά ο αλβανικός κίνδυνος,  είναι ορατός και γι' αυτό ίσως η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ οφείλει να λάβει όλες τις απαραίτητες «κινήσεις» σε όλους τους τομείς, ακόμα και για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, σε συνεργασία πάντα με ντόπιο πληθυσμό.   Επίσης απαιτείται η ενίσχυση σε υλικό και η επάνδρωση κομβικών φυλακίων που ελέγχουν  τα περάσματα .

Σε άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο (Οι Σέρβοι «προειδοποιούν» για νέο επερχόμενο βαλκανικό πόλεμο) , γίνεται απολύτως σαφές ότι σύμφωνα με πληροφορίες των σερβικών μυστικών υπηρεσιών , οι οποίες  σε  συνδυασμό με την περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα και την κατάσταση ασφαλείας , προειδοποιούν  ότι  «μυρίζει εκ νέου  μπαρούτι» στα Βαλκάνια.

Η νέα γενιά  «Ουτσεκάδων» η οποία έκανε την εμφάνισης της πριν μερικούς μήνες στο Κουμάνοβο στην ΠΓΔΜ, είναι αδίστακτη , καλά οπλισμένη και φανατισμένη .   Σημειώνεται ότι έχουν ήδη  σχηματισθεί ταξιαρχίες ολόκληρες από ένοπλους Αλβανούς εξτρεμιστές .

Ο οπλισμός  ο οποίος κατασχέθηκε πριν δύο μήνες  από την αλβανική αστυνομία είχε προορισμό την Ελλάδα , και ενδεχομένως να τοποθετούνταν σε ειδική κρύπτη κατά την συνήθη αλβανική πρακτική για να χρησιμοποιηθεί όταν παραστεί ανάγκη.

Πρώτα από όλα προέχει η εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα την οποία απειλούν τελευταία , Τούρκοι , Αλβανοί και οι πυρήνες της ισλαμικής τρομοκρατίας που "χώθηκαν " ενδεχομένως μέσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...