Αρχείο

Αιγυπτιολόγος υποστηρίζει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από τους Αιγυπτίους και όχι από τους Έλληνες-Ανακοίνωση στην λήξη των αγώνων του Ρίο

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Λάσπη κατά της Ελλάδος ακόμα για το θέμα των ολυμπιακών αγώνων ρίχνουν διάφοροι "ειδικοί εμπειρογνώμονες" έχοντας σκοπό να υποβαθμίσουν την χώρα μας διεθνώς.

«Οι ιδρυτές των Ολυμπιακών Αγώνων είναι οι Αιγύπτιοι και όχι οι Έλληνες, όπως κοινώς πιστεύεται», είπε σε μια συνέντευξη του στην  αιγυπτιακή διαδικτυακή πύλη  της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας του Καΐρου «Al-Ahram»,  ο Klagenfurt Ahmed Diyab ειδικός στην  ιερογλυφική γραφή σε αυστριακό πανεπιστήμιο , αναφέρει διεθνής τύπος.

«Υπάρχουν  αρχαιολογικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι οι Αιγύπτιοι ήταν οι πρωτοπόροι»,  δήλωσε ο Diyab, σε δηλώσεις οι οποίες  δημοσιεύθηκαν κατά την τελευταία ημέρα  των Ολυμπιακών αγώνων  του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Ο «επιστήμονας» εξήγησε ότι στην περιοχή  El-Minya στη νότια Αίγυπτο στους τάφους των τοιχογραφιών, απεικονίζονται  σαφώς αθλητικά γεγονότα των αρχαίων Αιγυπτίων, που υποτίθεται ότι έγιναν το πρότυπο των αρχαίων ελληνικών Ολυμπιακών Αγώνων.

Ειδικότερα, εικόνες  παρουσιάζουν αθλητικά γεγονότα , όπως η πάλη, η πυγμαχία, τοξοβολία, κωπηλασία, και γενικότερα ο αθλητισμός.

κείμενο Ολυμπία3

Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τάφους των δυναστειών  των Αιγυπτίων Φαραώ του  Μέσου  Βασιλείου  που ανήκουν στους αιώνες ΧΧΙ-XVIII π.Χ.

Σύμφωνα με τον «ουρανοκατέβατο» αιγυπτιολόγο, «όλοι αρχαιολόγοι γνωρίζουν επίσης ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έπαιζαν διάφορα παιχνίδια με την μπάλα. Ταυτόχρονα, μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες για τον Αιγύπτιο ηγεμόνα ήταν η ικανότητα να τρέχει γρήγορα».

«Αυτό έκανε την  βασίλισσα Χατσεπσούτ να δώσει εντολή για  μια τοιχογραφία στο ναό του Λούξορ, που αποδεικνύει την σαφή γνώση της στον αγώνα δρόμου »,  δήλωσε ο Diyab.

«Παρά το γεγονός ότι ο σύγχρονος πολιτισμός θεωρείται ότι βασίζεται στα επιτεύγματα της αρχαίας Ελλάδας, ο Ελληνικός πολιτισμός με όλα τα επιτεύγματά του  έχει  βαθύτερες ρίζες από  τον αιγυπτιακό πολιτισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

images

Οι Άραβες έχουν μια παροιμία « ρίξε λάσπη στο τοίχο στο τέλος κάτι θα μείνει». Η επιστήμη  της ιστορία και ένα σωρό διαπρεπείς επιστήμονες εδώ και πόσα χρόνια έχουν ανακοινώσει ότι «αυτοί» οι ολυμπιακοί αγώνες που γίνονται σήμερα , έχουν την ρίζα τους  στην Αρχαία Ολυμπία μετρώντας μια ιστορία  χιλιάδων χρόνων .

Με αυτήν την μορφή ο Βαρώνος Πιερ Ντε Κουμπερτέν αναβίωσε τους σημερινούς ολυμπιακούς αγώνες, και μετέφερε κάτι τρομερά σημαντικό όπου  δεν είχαν ούτε οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ούτε κανένας άλλος λαός στον πλανήτη ,   την ευγενή άμιλλα μέσα στα πανανθρώπινα πλαίσια που γέννησε ο ελληνικός κλασικός πολιτισμός και δεν είχε κανένας άλλος πάνω στην γη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...