Αρχείο

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «Οι ΗΠΑ πρέπει να επιλέξουν είτε με τον Γκιουλέν είτε με την Τουρκία»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  έδωσε στην Ουάσιγκτον τελεσίγραφο με τα αιτήματα της Άγκυρας για την έκδοση  του Ιμάμη  Φετουλάχ Γκιουλέν , με την κατηγορία της ενορχήστρωσης του πραξικοπήματος της 15ης  Ιουλίου, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

"Αργά ή γρήγορα οι  ΗΠΑ θα  πρέπει να κάνουν μια επιλογή. Είτε με την Τουρκία είτε με την οργάνωση Feto  ", δήλωσε ο Ερντογάν.

"Είτε με τους πραξικοπηματίες και την τρομοκρατική οργάνωση, είτε  με την δημοκρατική Τουρκία. Οι ΗΠΑ πρέπει να κάνουν αυτή την επιλογή », συνέχισε ο ίδιος.

Επίσης στην Τουρκία έγιναν μόδα οι καθημερινές συγκεντρώσεις, οι οποίες  προσελκύουν  εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που επιθυμούν να δείξουν την αντίθεσή τους στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Μάλιστα υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση στις  07 Αυγούστου  στην Κωνσταντινούπολη συγκέντρωσε  5 εκατομμύρια ανθρώπους , σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε τους πολίτες, ωστόσο, να παραμείνουν συνεχώς σε εγρήγορση διότι η «προδοσία μπορεί να έρθει από οπουδήποτε και από οποιονδήποτε».

«Θέλουμε να  οριστικοποιήσουμε  εδώ [Άγκυρα] την δημοκρατία, και  βλέπω ότι ο λαός μας δεν θέλει  να εγκαταλείψει  τις πλατείες », είπε ο Ερντογάν.

«Το ρολόι της δημοκρατίας δεν μπορεί να διατηρηθεί μόνο σε συγκεκριμένες ώρες, και ορισμένα σημεία», πρόσθεσε, καλώντας τους Τούρκους για την προστασία "της δημοκρατίας, της ελευθερίας, και την κατάσταση του μέλλοντος »,  24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Ο Ερντογάν έχει τον τουρκικό λαό στον δρόμο διότι πολύ απλά φοβάται αντι-πραξικόπημα με την συμμετοχή των ΗΠΑ. Τα εκατομμύρια των Τούρκων οπαδών του λειτουργούν ως ασπίδα στα φιλόδοξα σχέδια του για επιβολή ισλαμικού νόμου στην χώρα αυτή, αλλάζοντας σελίδα μετά το 1923 και την εγκαθίδρυση κοσμικού κράτους από τον Κεμάλ.

Επίσης ετοιμάζει σειρά poinik;vn δικών με καταδικαστικές αποφάσεις για χιλιάδες Τούρκους στρατιωτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς , για «καθαρίσει» την κατάσταση στην κρατική μηχανή της χώρας.

"Εμείς θα καλέσουμε  σίγουρα τους δολοφόνους να λογοδοτήσουν [για τα εγκλήματά τους]. Εμείς θα επιβάλουμε την βαρύτερη ποινή  ", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή αργά το βράδυ της 10ης Αυγούστου για να χαιρετίσει  το πλήθος πριν τον  Ερντογάν.

Σημασία έχει ότι η Τουρκία εισέρχεται σε μια σκοτεινή και άκρως επικίνδυνη φάση,  η οποία προσομοιάζεται μόνο με τις εκκαθαρίσεις του Ροβεσπιέρου στην επαναστατημένη Γαλλία του 1794.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...