Κόσμος

Έντεκα νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τον τυφώνα Λάιονροκ στην Ιαπωνία

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 9 ένοικοι ενός οίκου ευγηρίας, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται μετά το πέρασμα του τυφώνα Λάιονροκ από τη βορειοανατολική Ιαπωνία.
Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εννέα πτώματα βρέθηκαν μέσα στον οίκο ευγηρίας, στην κοινότητα Ιβαϊζούμι, που κατακλύσθηκε από τα νερά. Τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν εικόνες από αέρος στις οποίες διακρίνεται το μεγάλο κτίριο περιτριγυρισμένο από νερό.
"Ο ποταμός Ομότο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση, υπερχείλισε και μετέφερε απορρίμματα, κλαδιά δέντρων και λάσπη στο κτίριο" θάβοντας τους εννέα υπερήλικες που ζούσαν εκεί, εξήγησε ένας υπάλληλος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας. "Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τα στοιχεία τους", είπε ένας αξιωματικός της αστυνομίας της περιφέρειας Ιβάτε, ο Σούκο Σακαμότο.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης στο κτίριο αυτό διέμεναν ηλικιωμένοι που έπασχαν από άνοια. Οι άλλοι 86 ένοικοι του οίκου ευγηρίας και τα μέλη του προσωπικού στεγάζονταν σε άλλο κτίριο. Σε μικρή απόσταση βρέθηκε άλλο ένα πτώμα, όμως δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για κάποιον ένοικο του ιδρύματος.
Μια ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε επίσης νεκρή μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι της στην πόλη Κούτζι της ίδιας επαρχίας.

Ο τυφώνας Λάιονροκ, που συνοδευόταν από καταρρακτώδεις βροχές και ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων την ώρα, έπληξε την Τρίτη τη βορειοανατολική Ιαπωνία, μια περιοχή που είχε ήδη καταστραφεί από το τσουνάμι τον Μάρτιο του 2011. Εκτεταμένες πλημμύρες αναφέρθηκαν και στο νησί Χοκάιντο ενώ στη βόρεια Ιαπωνία αγνοούνται τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Τρία αυτοκίνητα έπεσαν σε ένα ποτάμι όταν γκρεμίστηκε η γέφυρα την οποία διέσχιζαν. Η τύχη των επιβατών τους παραμένει άγνωστη.
"Στην κοινότητα Μιναμιφουράνο οι διασώστες προσπαθούν να απομακρύνουν με ελικόπτερα πολλούς ανθρώπους που έχουν σκαρφαλώσει σε στέγες σπιτιών και σε οροφές αυτοκινήτων" δήλωσε ένας αξιωματούχος του Χοκάιντο.
Ο Λάιονροκ ήταν ο 10ος τυφώνας που πλήττει φέτος την Ασία. Ένας άλλος, ο Μιντούλε, πέρασε την περασμένη εβδομάδα σε μικρή απόσταση από το Τόκιο και κατευθύνθηκε βορειότερα, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους 60.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...