Αρχείο

Άφαντη για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση - Αστυνομικοί: «Αδύναμη η πολιτεία να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας στα Εξάρχεια»

Άφαντη για ακόμη μία φορα παραμένει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη βία στα Εξάρχεια όπως φάνηκε μετά τη φονική επίθεση που δέχτηκε ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών.

Το γεγονός ότι δεν έχει προσαχθεί ούτε ένας από τους δράστες που ξυλοκόπησαν άγρια τον διοικητή της Τροχαίας Αθηνών και τον έστειλαν στο νοσοκομείο ούτε καν νεαροί κουκουλοφόροι που έκαιγαν κάδους και πετούσαν μολότοφ στην Πατησίων, αλλά και οι μάχες που δόθηκαν το περασμένο Σάββατο στα Εξάρχεια με ρίψη δεκάδων μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ, έχει προβληματίσει την Ασφάλεια.

Mετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε έξω στην Πανεπιστημίου, ο Διοικητής της Τροχαίας παραμένει σοκαρισμένος.

Ο Διοικητής Γιώργος Διαμαντόπουλος παραμένει στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο και σήμερα το πρωί αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ψυχολογικά δεν είναι σε καλή κατάσταση μετά την επίθεση των αγνώστων με γροθιές και καδρόνια και είναι θαύμα το γεγονός ότι έχει μόνο διάσειση, εκδορές και μώλωπες. Πάντως, κατά την διάρκεια της ημέρας του έγιναν όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κάτι σοβαρό.

Η Ομοσπονδία των αστυνομικών κατά της κυβέρνησης

Ωστόσο, τα βέλη τους στην κυβέρνηση για το καθεστώς ανομίας στην περιοχή των Εξαρχείων στρέφουν και οι αστυνομικοί. Σε ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να επισημάνουμε -σε πείσμα των όσων  κατά καιρούς  διακηρύσσονται  στερεοτύπως  από διάφορους  κυβερνητικούς αξιωματούχους- την αδυναμία της πολιτείας να απομονώσει τους θύλακες βίας και ανομίας  που  δρουν στη  συγκεκριμένη  περιοχή,  οργανώνοντας και  εξαπολύοντας επιθέσεις είτε κατά αστυνομικών δυνάμεων, οχημάτων και εγκαταστάσεων είτε κατά πολιτικών στόχων (προσώπων, κτιρίων, δημοσίων οχημάτων κλπ)».
Προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΟΑΣΥ προσθέτει:
«Καλούμε την Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα:

α)  να καταδικάσουν απερίφραστα την άνανδρη εγκληματική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας και β)  να  συμβάλουν  χωρίς  τις  ανέξοδες αντιπαραθέσεις  στην  ενίσχυση  των λειτουργιών της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση των δημοσίων λειτουργών της ώστε  να είναι σε  θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις που δέχεται τόσο η ίδια όσο και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της από κάθε επίδοξο υπονομευτή της κοινωνικής ειρήνης.

Αν η απαξίωση των θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Αστυνομίας είναι  ο  στόχος τους,  δικό  μας μέλημα  είναι  και  πρέπει  να  είναι  η περαιτέρω ενδυνάμωση και θωράκισή τους».

Επίσκεψη Τόσκα στο νοσοκομείο

Τον διοικητή της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών, Γιώργο Διαμαντόπουλο, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, μετά από την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Ερωτηθείς για την επίθεση στον κ. Διαμαντόπουλο, ο κ. Τόσκας τόνισε: «Είναι ένα καταδικαστέο γεγονός. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Οι αστυνομικοί ετοιμάζονται για τη ΔΕΘ, καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρξει προσπάθεια δημιουργίας χαοτικής κατάστασης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ