Υγεία

Προσοχή στο Ε621 γλουταμινικό νάτριο.Απο τα πιο επιβλαβή συντηρητικά στα πατατάκια και γαριδάκια

Ένα από τα πιο επιβλαβή συστατικά που καταναλώνουμε σε τακτική βάση, χωρίς να το γνωρίζουμε, είναι το Ε621 ή αλλιώς γλουταμινικό νάτριο ή αλλιώς MSG – ένα κοινό πρόσθετο που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα επεξεργασμένα τρόφιμα και χρησιμοποιείται ευρέως σε ταχυφαγεία.
Το γλουταμινικό νάτριο Ε621 έχει τη μορφή λευκής κρυσταλλικής σκόνης και μοιάζει πολύ με το αλάτι και τη ζάχαρη. Μπορεί επίσης να βρεθεί σε υγρή μορφή. Έχει την γεύση της σούπας κρέατος και μπορεί να προστεθεί σε οποιοδήποτε τρόφιμο για να ενισχύσει τη γεύση.

Δώστε προσοχή: Η πρόσληψη του Ε621 ή αλλιώς γλουταμινικού Νατρίου ή αλλιώς MSG(σας υπενθυμίζω τις ονομασίες ωστε να τσεκάρετε στις ετικέτες των προιόντων απο το σούπερ μάρκετ) προκαλεί αυξημένες λιγούρες και οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής και στην παχυσαρκία.

Το γλουταμινικό Νάτριο διεγείρει τα κύτταρα του εγκεφάλου με τον ίδιο τρόπο όπως και τα φάρμακα δημιουργώντας ένα αίσθημα εθισμού. Απορροφάται εύκολα στο αίμα και στον εγκέφαλο προκαλώντας μεταβολή στα γονίδια που είναι αρμόδια για την αίσθηση της γεύσης.

Αυτό το πρόσθετο τροφίμων χρησιμοποιείται σε πολλά δημοφιλή επεξεργασμένα τρόφιμα και κυρίως σε λουκάνικα, χοτ ντογκ, τσιπς,γαριδάκια,κύβους κρεατος και λαχανικών, σούπες, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, μπύρα και πολλά άλλα.

Τα κοινά συμπτώματα της υπερδοσολογίας Ε621 περιλαμβάνουν ζάλη, ημικρανία, διαταραχές της όρασης, ορμονικές διαταραχές, ναυτία, αδυναμία,πόνο στο στήθος, και πολλά άλλα.

Αξίζει να αναφερθεί οτι πάνω απο 200.000 τόνοι γλουταμινικού Νατρίου χρησιμοποιούνται ετησίως στον κόσμο.

Σημαντικό!

Το Ε621, Γλουταμινικό Νάτριο ή αλλιώς MSG είναι εξαιρετικά επωφελές για τους παραγωγούς τροφίμων, διότι όχι μόνο μειώνει το κόστος παραγωγής, αλλά αυξάνει και τις πωλήσεις των προϊόντων.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε τρόφιμα, ελέγξτε τα συστατικά και αποφύγετε αυτόν τον διάολο!

naturalguru.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...