Αρχείο

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! Τούρκικο αντάρτικο ετοιμάζουν οι «ελεύθεροι» πραξικοπηματίες

Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος προειδοποίησε ότι οι στρατιώτες και το στρατιωτικό προσωπικό γενικότερα που κυκλοφορεί ακόμη «ελεύθερο», μετά   την 15 Ιουλίου και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία,  ενδεχομένως θα πραγματοποιήσει τρομοκρατικές πράξεις εναντίον του κράτους.

Πρόκειται στην ουσία για καθαρή ομολογία ότι η πιθανότητα τουρκικού εμφυλίου εντός της  επικράτειας είναι κάτι παραπάνω από σίγουρη.  

«Αυτοί και οι συνεργάτες τους μπορούν να  πραγματοποιήσουν επιθέσεις  «μοναχικών λύκων» αλλά  και δολοφονίες. Θα στραφούν επίσης και σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Numan Kurtulmus  σε σχέση με τους  φυγάδες Τούρκους  στρατιωτικούς , οι οποίοι είναι σίγουρα πολύ παραπάνω από 311 τον αριθμό και αναζητούνται .

Μόνο που έκανε ένα λάθος ο Τούρκος αναπληρωτής Πρωθυπουργός , δεν πρόσθεσε σε αυτούς και τους πολλές χιλιάδες,  δασκάλους, υπαλλήλους, δικαστικούς, και γενικά ανθρώπους της κρατικής μηχανής οι οποίοι με τον χαρακτηρισμό « γκιουλενιστές» αποπέμφθηκαν από το δημόσιο.

Όλοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στρατιώτες , έχουν χάσει την δουλειά τους και είναι σε τεράστια απόγνωση, έτσι θα μπορούσαν σίγουρα να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιου τύπου  σχέδιο δράσης και επιθέσεων.  

"Πρέπει να μείνουμε  σε εγρήγορση από τώρα και στο εξής. Όλοι  οι κρατικοί θεσμοί και οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Είναι σημαντικό να είμαστε  προσεκτικοί σε όλες τις μορφές  πιθανών απειλών» , πρόσθεσε ο ίδιος  μιλώντας στην τηλεόραση και στο κανάλι  Haberturk .

96711f8d-e43b-43df-b160-f336a167ba13

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag δήλωσε την Τρίτη ότι περίπου 16.000 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση και αναμένονται οι δίκες τους. Ενώ  άλλοι 6.000 άνθρωποι τελούν υπό κράτηση και περιμένουν την αρχική ακροαματική διαδικασία.

Η Τουρκία απέλυσε πρόσφατα 1.389 μέλη του στρατιωτικού προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων ανώτερων  διοικητών , με την υποψία ότι ανήκουν  στο δίκτυο του κληρικού  Fethullah Gulen.

Έρχεται θύελλα στην χώρα αυτή διότι η Τουρκία έχει χωριστεί στα δύο όχι μόνο στις ένοπλες δυνάμεις αλλά και στην ίδια την κοινωνία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ