Κόσμος

Οι Γυναίκες του Κουρδιστάν με το Όπλο στο Χέρι Περιμένουν τον Σουλτάνο – Θα Χυθεί Πολύ Τουρκικό Αίμα …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Τελικά απ ότι φαίνεται όλοι κατάλαβαν ότι η εισβολή των Τούρκων στην Συρία δεν είναι κάτι απλό. Όπως άλλωστε είχαμε γράψει, καιρό πριν την εισβολή, για τους Τούρκους ο μοναδικός αντικειμενικός σκοπός αποτελεί η καταστροφή των Κούρδων και η δημιουργία τουλάχιστον ουδέτερης ζώνης στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.

ΗΠΑ και Ρωσία που τόσο στηρίξανε τους Κούρδους σε όλο αυτό τον αγώνα κατά του ISIS, που αντικειμενικά ήταν οι μόνοι μαζί με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού, που τον πολεμήσανε στο έδαφος και ουσιαστικά έχουν επιτύχει μια μεγάλη νίκη εναντίον του, τόσο στη Συρία όσο και το Ιράκ, έρχονται τώρα να εγκαταλείψουν τους Κούρδους και να στηρίξουν τον Ερντογάν στα πονηρά σχέδια του. Όμως οι Κούρδοι φαίνονται αποφασισμένοι να μην τον αφήσουν να κάνει ότι θέλει,  έστω και αν χρειαστεί να θυσιαστούν για αυτό τον σκοπό. Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί  η αποφασιστικότητα των γυναικών, που έχουν ζωστεί τα όπλα και μάχονται τόσο για την απελευθέρωση του Κουρδιστάν όσο και για την ελευθερία των γυναικών, που τόσο καταπιέζονται από τα καθεστώτα στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι εντυπωσιακή η συνέντευξη μαχήτριας του Κουρδιστάν, σε αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, που δείχνει πόσο αποφασισμένοι είναι όλοι και όλες να αντισταθούν απέναντι στην υποταγή και την αδικία σε βάρος τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι,

«Έχουμε ενταχθεί και πολεμάμε με το YPJ (Γυναικεία Μονάδα Προστασίας του συριακού Κουρδιστάν), γιατί θέλουμε να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας και το έδαφος μας»

«Η υπεράσπιση του Κουρδιστάν και όσων μένουν σε αυτό είναι δική μας ευθύνη , διαφορετικά οι άνθρωποι μας ποτέ δεν θα απελευθερωθούν»

«Αντιμετωπίζουμε έναν πολύ επιθετικό και βάρβαρο αντίπαλο και είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε αυτό τον εχθρό μέχρι την απελευθέρωση του Κουρδιστάν»

«Σαν πολεμιστής των μονάδων μαχητών γυναικών, είμαι πολύ ικανοποιημένη με όσα μας παρέχονται εδώ»

«Σαν γυναίκα νοιώθω ελεύθερη από κάθε είδος κοινωνικών και θρησκευτικών περιορισμών»

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία των γυναικών από την παραδοσιακή κοινωνική καταπίεση στην περιοχή»

«Από τότε που φορέσαμε τις στρατιωτικές στολές του YPJ, έχουμε πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στον λαό μας»

«Είμαστε έτοιμες να θυσιάσουμε τις ζωές μας για την ελευθερία όλων όσων  ζουν στο Κουρδικό χώμα»

https://www.youtube.com/watch?v=0PjXv5zKYio

Θεωρούμε ότι με τέτοιους Κούρδους μαχητές και μαχήτριες οι Τούρκοι δεν έχουν καμία τύχη σε ευθεία αντιπαράθεση, τόσο στη Συρία όσο και μέσα στην ίδια την Τουρκία, αν δεν συνεχίσουν να έχουν την στήριξη των δύο μεγάλων. Όμως απ’ ότι φαίνεται και αυτοί αρχίζουν σιγά – σιγά να ξυπνάνε και να καταλαβαίνουν ότι,  Ερντογάν και συμφωνίες είναι όροι αταίριαστοι …

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ