Κόσμος

Ισραηλινοί στρατιώτες και έποικοι έκαναν έφοδο στο Τζαμί al-Aqsa τραυματίζοντας δεκάδες Παλαιστίνιους –Αναμένεται αντίδραση Ερντογάν

Σήμερα έγινε γνωστό  ότι την  Κυριακή, μια ομάδα περίπου 250 ένοπλους  Ισραηλινούς  εποίκους  που συνοδεύονταν από δεκάδες Ισραηλινούς στρατιώτες, εισέβαλε στο Τζαμί al-Aqsa  στην Ιερουσαλήμ, την  τρίτη ιερότερη τοποθεσία στον κόσμο για τους μουσουλμάνους, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Οι Ισραηλινοί έποικοι, κυρίως φανατικοί θρησκευόμενοι Εβραίοι , εισέβαλαν στο τζαμί, ως μέρος του εορτασμού τους για την εβραϊκή γιορτή της Tisha B'av. Παλαιστίνιοι μουσουλμάνοι προσκυνητές που ήταν παρόντες κατά τη στιγμή της εισβολής προσπάθησαν να σταματήσουν την εισβολή, και δέχτηκαν επίθεση από στρατιώτες και εποίκους.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες στην ουσία ήταν  οι φύλακες  των 250 Ισραηλινών  που εισέβαλαν με βάρβαρο τρόπο στο ιερό για τους μουσουλμάνους  χώρο. Παρά το γεγονός ότι οι ισραηλινές αρχές έχουν υπογράψει πολυάριθμες συμφωνίες, δίνοντας  πλήρη δικαιοδοσία  στους Παλαιστινίους μουσουλμάνους  επί του Τζαμιού  al-Aqsa , κουμάντο στην ουσία κάνουν  οι Ισραηλινοί στρατιώτες μέσα και έξω από αυτό .

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα, οι ισραηλινές αρχές έθεσαν  υπό κράτηση 21 μέλη του προσωπικού της Ισλαμικής  θρησκευτικής επιτροπής Waqf που διαχειρίζεται το τζαμί.

Aqsa-soldiers-invade-325x230

Επιπλέον, ο στρατός έχει εκδώσει δεκάδες «διαταγές απαγόρευσης» κατά μεμονωμένων Παλαιστινίων, εμποδίζοντάς τους να λατρεύουν ή να εισέρθουν  στο τζαμί.

Οι Παλαιστίνιοι που έλαβαν αυτές τις απαγορεύσεις λένε ότι ο ισραηλινός στρατός χωρίς  κανένα λόγο  απαγόρευσε της είσοδο τους στο τζαμί.

Κατά τη διάρκεια της εισβολής,  18 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν, κυρίως από τα αποκαλούμενα  «μη θανατηφόρα» όπλα που κατέχει ο  ισραηλινός στρατός. Τα όπλα αυτά περιλαμβάνουν σφαίρες από καουτσούκ με επικαλυμμένο χάλυβα, χειροβομβίδες κρότου λάμψης , και δακρυγόνα.

Israeli occupation soldiers abducting a Palestinian child, file, November 20, 2015 pic

Ισραηλινοί έποικοι κάνουν συνεχώς επιδρομές στο Τζαμί  Al-Aqsa για να προκαλέσουν  τους μουσουλμάνους  προσκυνητές από την άσκηση προσευχής  και  τις τελετουργίες σε ένα ιερό τόπο μόνο για τους μουσουλμάνους, τονίζει το δημοσίευμα .

Το όλο παραστατικό θα αποτελέσει σίγουρα σημείο τριβής με την Τουρκία και τον Ερντογάν, ο οποίος εμφανίζεται ως «προστάτης» των απανταχού μουσουλμάνων. Επίσης αποσαφηνίζει ότι η διαφημιζόμενη ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ, έχει ακόμη δρόμο μεγάλο και ανηφορικό.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...