Εθνικά θέματα

Η Ευρώπη Σχεδιάζει να Φορτώσει το Νέο Κύμα Προσφύγων του Ερντογάν μόνο στην Ελλάδα !!!! – Αυτό Αποτελεί το Plan b …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Είναι πλέον αναμενόμενο με την στάση και τις απαιτήσεις της Τουρκίας απέναντι στην ΕΕ, που ουσιαστικά σύμφωνα με την προσφιλή της τακτική, «τα θέλει όλα δικά της», να δούμε κύματα μεταναστών προς τα Ελληνικά νησιά του επιπέδου του 2015. Δηλαδή οι Τούρκοι επειδή δεν φαίνεται και δεν πρέπει βέβαια, να πάρουν την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ούτε την πολυπόθητη βίζα, αφού ούτε εναρμονίζονται με τις προϋποθέσεις της Ευρώπης τόσο στην τρομοκρατική νομοθεσία, αλλά μάλιστα βλέπουμε να σκέφτονται να επαναφέρουν και την θανατική ποινή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η δήθεν συμφωνία με την ΕΕ οδεύει προς πλήρη κατάρρευση. Σε αυτή την περίπτωση όμως τι θα γίνει με όλους τους μετανάστες που θα στέλνει κατά κύματα ο Ερντογάν. Η ΕΕ για να αντιμετωπίσει αυτή την εξέλιξη ετοίμασε ένα σχέδιο “b”, που στην ουσία θα σταθμεύσει όσους πρόσφυγες έλθουν, στην Ελλάδα. Βέβαια το χάπι αυτό θα χρυσωθεί με ανάλογη χρηματοδότηση, μεταφέροντας τα χρήματα από την Τουρκία στην Ελλάδα. Βεβαίως τα χρήματα είναι ευπρόσδεκτα, όμως η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλη δυνατότητα φιλοξενίας επιπλέον μεταναστών. Και εξάλλου δεν μπορεί η ΕΕ να μετατρέπει την Ελλάδα  από φυσικό ευρωπαϊκό σύνορο σε χώρα-καραντίνα για χιλιάδες πρόσφυγες.

Έτσι, τη δημιουργία μονιμότερων δομών για τους πρόσφυγες αντίστοιχων με αυτές στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, ακόμα και τη μεταφορά περισσότερων χρημάτων προς την Αθήνα για να απαλλαγούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες από τον βραχνά Ερντογάν, τις παλινωδίες και τις απειλές του για ακύρωση της συμφωνίας με την Ε.Ε. ζητά μερίδα των εταίρων μας. Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα κρατών της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και Γερμανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες πιέζουν για την εφαρμογή ενός ιδιότυπου plan B με πρωταγωνιστή τη χώρα μας. Ενός σχεδίου που ναι μεν διαψεύδεται κατηγορηματικά από την Κομισιόν και τις Βρυξέλλες, οι οποίες ακόμα επιδιώκουν τήρηση των συμφωνηθέντων, όμως τυγχάνει μεγάλης αποδοχής σε χώρες όπως αυτές της συμμαχίας VISEGRAD (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία), σε μέρος της γερμανικής πολιτικής σκηνής και στην Αυστρία. Ειδικότερα, με γνώμονα ότι οι απειλές Ερντογάν και οι πιέσεις για τη χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες σε μια περίοδο όπου η χώρα βρίσκεται σε πολιτική αναταραχή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές, ενώ ταυτόχρονα λόγω της κατάστασης και ο αντιτρομοκρατικός νόμος στη γείτονα δεν δείχνει να αίρεται, η συμμαχία των παραπάνω κρατών δείχνει διάθεση μετατροπής της χώρας μας από φυσικό ευρωπαϊκό σύνορο σε χώρα-καραντίνα για χιλιάδες πρόσφυγες.

Ενώ τις τελευταίες ημέρες οι ροές από την Τουρκία προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αυξήθηκαν και πάλι κατά 84%, με τους εγκλωβισμένους να ξεπερνούν πλέον τους 10.000 και τους άνδρες που είναι επιφορτισμένοι για τη φύλαξή τους να δηλώνουν αδυναμία, μέρος των εταίρων μας μιλά για συνθήκες μονιμοποίησης της παρουσίας Σύρων προσφύγων, διακοπή της χρηματοδότησης της Τουρκίας από τα ευρωπαϊκά ταμεία και μεταφορά αυτών των πόρων προς την Ελλάδα. Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι μιλάνε και για επιλεκτική προώθηση προσφύγων σε χώρες που θα δηλώσουν με τη σειρά τους διατεθειμένες να φιλοξενήσουν τέτοιους πληθυσμούς, όχι όμως με τον δεσμευτικό-υποχρεωτικό χαρακτήρα που η Κομισιόν μέχρι στιγμής επιδιώκει. Δηλαδή θα παίρνουν όσους θέλουνε και όποτε θέλουνε ενώ η Ελλάδα θα πνίγεται στα αδιέξοδα !!!!!!!

Θεωρούμε ότι, σίγουρα η Τουρκία πρέπει να βγει εκτός πλάνου, κάτι που εμείς εδώ και καιρό φωνάζουμε, επειδή δεν είναι χώρα που μπορείς να εμπιστευτείς για συμφωνίες, αλλά από την άλλη το σχέδιο δεν πρέπει να περιλαμβάνει επιβάρυνση της Ελλάδας, που ήδη έχει σηκώσει όλο το βάρος μέχρι τώρα και με δυσκολία αντιμετωπίζει την κατάσταση. Ταυτόχρονα θα μένουν ανέπαφοι και θα δικαιώνεται ουσιαστικά η πολιτική όσων υψώνουν τείχη στην ΕΕ και ζουν σαν παράσιτα στις πλάτες χωρών, που υποφέρουν τόσο από την οικονομική όσο και την προσφυγική κρίση. Η εκμετάλλευση δεν πρέπει να συνεχιστεί και για αυτό θα πρέπει να δώσει μεγάλο αγώνα η Ελληνική κυβέρνηση και να μην δεχθεί καμία επιπλέον επιβάρυνση. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια τεράστια αδικία σε βάρος της Ελλάδας, η οποία θα μπει σε νέες περιπέτειες για χάρη κάποιων που θέλουν μόνο τα οφέλη της ΕΕ, χωρίς να προσφέρουν τίποτα. Αυτό λοιπόν δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης