Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ ! Ετοιμαζόμαστε να παραδώσουμε στην Άγκυρα τους οχτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν μετά το πραξικόπημα;

Κάτι παραπάνω ίσως να γνωρίζει η Άγκυρα για να δηλώνει σχεδόν σίγουρη ότι η χώρα μας θα παραδώσει στις αρχές της Τουρκίας του 8 αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο μετά το πραξικόπημα.

Πριν λίγο τo κρατικό πρακτορείο ειδήσεων anadolou και ο διεθνής τύπος, ανέφεραν  ότι η Άγκυρα αξιωματούχοι έκαναν  επίσημη αίτηση στην Ελλάδα για την έκδοση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν στην  χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου μήνα.

Προφανώς η αύξηση των μεταναστευτικών ροών να «συνέτισαν» επαρκώς την ελληνική κυβέρνηση για τα σοβαρά τουρκικά αντίποινα σε διαφορετική περίπτωση, το κόστος θα είναι μεγάλο.

Άλλωστε υπάρχει και το πρόσφατο  προηγούμενο από την Βουλγαρία, η οποία παρέδωσε στα «χέρια» των ισλαμιστών έναν ν  Τούρκο επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στο πραξικόπημα ως οπαδός του Γκιουλέν.

«Η Τουρκία αναμένει ότι η Ελλάδα θα εκδώσει την Άγκυρα τους  οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι διέφυγαν εκεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα», δήλωσε  χθες στους δημοσιογράφους ο υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το  RIA Novosti.

alexa_0

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα την 20η  Ιουλίου  μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Οι ίδιοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στην εξέγερση, και δηλώνουν ότι έφυγαν λόγω του φόβου που υπήρχε από τα επεισόδια για τη ζωή τους.

Το ελικόπτερο, με το οποίο πέταξαν οι φυγάδες επιστράφηκε από τις  ελληνικές αρχές στην Τουρκία.

«Την Παρασκευή, στις 19 Αυγούστου  θα δούμε δύο από αυτούς  τους προδότες σε μια άλλη ακρόαση, η οποία  θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από τις  23 έως 25 Αυγ ... "Περιμένουμε" ότι το αίτημα μας για την έκδοση, θα  εγκριθεί», είπε ο Τούρκος υπουργός μετά από μια συνάντηση με τον ηγέτη του Λαϊκού  Ρεπουμπλικανικού κόμματος  Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σύμφωνα με το  τηλεοπτικό δίκτυο TRT .

Τα  ελληνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι κατά τις ημερομηνίες αυτές είναι  προγραμματισμένες συνεντεύξεις με τους υπόπτους και όχι οποιαδήποτε  δικαστική διαδικασία.

praxikopoimaties_403642332

Οπότε μπορούμε να κατανοήσουμε τις πιέσεις της Άγκυρας με την αποστολή  λαθρομεταναστών  από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά , τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων , τα τηλέφωνα προς την ελληνική κυβέρνηση , για να παραδοθούν οι οχτώ «προδότες» κατά τον Τσαβούσογλου.

Οι συγκεκριμένοι είναι ήδη καταδικασμένοι  και σε περίπτωση επιστροφής τους στην Τουρκία θα υποστούν τα πάνδεινα της «τουρκικής φιλοξενίας».

Μιας «φιλοξενίας» που υπέστησαν δυστυχώς εκατοντάδες Έλληνες και ελληνοκύπριοι τέτοιες ημέρες το 1974   μετά την άνανδρη εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...