Αρχείο

ΕΘΝΙΚΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ! Η ανεργία καταρρακώνει την ελληνική κοινωνία –Έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ «αποκρύβει» την σκληρή πραγματικότητα

ΕΛΣΤΑΤ: Η  ανεργία στην Ελλάδα έμεινε  σταθερή στο 23,5 % την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου -Τα νούμερα όμως  δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα.

Το ποσοστό ανεργίας στην  χώρα μας  παρέμεινε σε σταθερό επίπεδο του 23,5 τοις εκατό την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου, ανακοίνωσε η  στατιστική υπηρεσία ΕΛΣΤΑΤ, σήμερα Πέμπτη, τονίζει ο διεθνής τύπος.

Ο αριθμός των επίσημα ανέργων ανήλθε στα 1.123.000 άτομα. Αυτοί που επλήγησαν περισσότερο ήταν οι νέοι ηλικίας 15 έως 24 ετών, με το ποσοστό ανεργίας τους να ανέρχεται στο δυσθεώρητο ύψος του 50,3 τοις εκατό από το 50 τοις εκατό τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα.

unnamed

Η ανάγνωση της ανεργίας  τον Μάιο, με βάση εποχικά διορθωμένα στοιχεία, ήταν  χαμηλότερη από τον Απρίλιο του 2012, όταν η ανεργία διαμορφώθηκε σε παρόμοια επίπεδα. Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε τότε σε τιμή  ρεκόρ του 27,9 τοις εκατό τον Σεπτέμβριο 2013.

Η ανεργία έχει μειωθεί σε σχέση με παλιότερα , αλλά παραμένει υπερδιπλάσια του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ η οποία ανέρχεται σε ποσοστό 10,1 τοις εκατό το Μάιο.

Η οικονομία της Ελλάδας συρρικνώθηκε 0,5 τοις εκατό την περίοδο  Ιανουαρίου-Μαρτίου  και αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση και φέτος, καθώς η χώρα μας αισθάνεται την αγριότητα  των μέτρων λιτότητας που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του διεθνούς διάσωσης της.

Η ουσία είναι ότι οι αριθμοί σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην ωμή πραγματικότητα. Εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται είτε να κλείσουν είτε να μετακομίσουν στην Βουλγαρία λόγω της άγριας φορολογίας.

Καμία  σοβαρή επιχειρηματική προσπάθεια δεν υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και έξι χρόνια και οι νέοι ξενιτεύονται σε ένα ριμέικ των  δεκαετιών του 1950 και 1960 στις φάμπρικες και τότε της Γερμανίας.

Τώρα οι Γερμανοί δέχονται την νεολαία της χώρα μας , παιδιά που έχουν σπουδάσει με κόπο και ιδρώτα από τους γονείς τους , και οι οποίοι θα συμβάλουν στην ανύψωση του επιπέδου ανάπτυξης  της χώρας αυτής και όχι  φυσικά της πατρίδος τους.

Λύση στον ορίζοντα δεν διαφαίνεται και η κατάσταση οδηγείται σε τέλμα, οικονομικό, πολιτικό, και κυρίως εθνικό. Η μόνη ελπίδα όμως μιας χώρας είναι ακριβώς η νεολαία της   και οι ιδέες που αυτή  μπορεί να μεταφέρει στην κοινωνία.

Δεκάδες χιλιάδες νέοι επιστήμονες και ειδικοί εγκαταλείπουν μαζικά τα τελευταία χρόνια την Ελλάδα για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Περισσότεροι από 120.000 Έλληνες επιστήμονες και ειδικοί έχουν εγκαταλείψει την Ελλάδα, κυρίως για την Γερμανία.

Πρέπει η χώρα μας να γίνει ανταγωνιστική σε σχέση με τις ανεπτυγμένες χώρες. Δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να ανταγωνιστούμε χώρες χαμηλού κόστους. Θέλουμε η ελληνική κοινωνία να σπουδάζει και να αξιοποιεί τα παιδιά της προς όφελος της χώρας μας. Τόσο απλά .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Η ΠΥΡΚΑΛ κλείνει: Χαρίζεται ο εξοπλισμός στην Ουκρανία; - Η τροπολογία του ΥΠΟΙΚ που έβαλε «φωτιά» στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Τα ερωτηματικά που προκύπτουν για να πάρα πολύ σοβαρό θέμα για την εθνική άμυνα της χώρας - Η ανακοίνωση του Ευάγγελου...